Mainos

Pekka Pouta: Huominen pahin päivä liikenteelle

MTV:n meteorologi Pekka Pouta kehottaa autoilijoita lähtemään joulun viettoon joko tänään tai vasta aattona.

- Jos pääsette lähtemään tänään, niin kannattaa lähteä. Tänään ei pahemmin ole yhtenäistä lumisadetta tulossa, vaan pelkästään lumikuuroja, Pouta sanoi MTV:n Huomenta Suomen lähetyksessä.

Poudan mukaan menoliikenteen kannalta kaikista pahin sää saapuu huomisiltana maan etelä- ja keskiosaan.

- Huomenna aamulla nousee etelästä heikko tai kohtalainen lumisade, jonka jälkeen tulee vielä toinen saderintama, ja se on sitten oikein lumimyrsky, joka saapuu huomenna illalla.

Pouta muistuttaa, että ensimmäisen rintaman aikana lämpötila nousee plussan puolelle. Toisen, hyvin rankkasateisen rintaman saapuessa maahan voi sataa lämpötilan nousun takia tihkua tai räntää, mutta myös sakeasti lunta.

- Näyttää erittäin pahannäköiseltä se lumipyry. Näyttää siltä, että se saapuu Suomeen Virosta ja menee Suomen itäkantin ylitse niin, että pahin keli on todennäköisesti etelä- ja keskiosassa maata vilkkaimman menoliikenteen aikana.

Poudan mukaan onkin syytä lähteä joulun viettoon joko aamupyryn jälkeen keskiviikkona tai vasta aattona. Jouluaattona heikoin ajokeli on Pohjois-Suomessa. Kaiken kaikkiaan hyvää ajokeliä ei ole jouluksi luvassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.