Pekka Pouta ennustaa miten tulevat päivät kohtelevat ulkoilijoita – "Kuule, mä heitän nyt kovan jutun"

3:35
Näin seuraavat päivät kohtelevat suomalaisia ulkoilijoita.

Valkeat maisemat ovat tulleet jälleen tutuiksi ympäri Suomea, mutta Pekka Pouta ei lupaile ruusuisia näkyviä ainakaan innokkaille hiihtäjille. Lumikartta on nimittäin varsin laikukas, eikä parempaa ole luvassa.

– Monin paikoin lunta on niin vähän, että onko se nyt lunta vai kuuraa. Pohjois-Lapin eteläpuolella eniten lunta on Pohjois-Karjalassa. Torstaina tulee vielä yksi lumikuurojono mereltä Uudellemaalle.

Kyse on kuitenkin vain muutamasta sentistä. Paljoa sen enempää ei olekaan herumassa hetkeen.

– Kuule, mä heitän nyt kovan jutun. Tämä on lumensyvyysennuste viikonkin päästä. Ei siellä paljon tapahdu.

Perjantaina iltapäivällä on kevyttä heikkoa lumisadetta, mutta Pouta sanoo etteivät viikonlopun satunnaiset hiutaleet tule vaikuttamaan lumitilanteeseen juurikaan. Lauantaina Suomea lähtee lähestymään toinen sadealue, mutta sen suunta ja saapuminen ylipäätään ovat hieman epävarmoja.

– Koko sadealueen retale on ollut minusta epämääräinen. Yksi viimeisin ennustemalli kuivattaa koko alueen niin, ettei siitä sada paljon mitään. Joku sentti.

Alkuviikolle asti sää pysyy pakkasella, mutta alkuviikosta tähänkin on tulossa muutos. Idän puolelta saapuu virtaus, mikä nostaa lämpötilat ainakin rannikolla pois pakkaslukemilta.

– Lauhtuu ainakin nollaan. Lumet vähän hupenevat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja