Mainos

Pekka Pouta: Alkuviikolla selvästi lämpimämpää

Viikonloppu on tuulinen ja ajoittain sateinen, mutta lämpötilat ovat nousemassa koko maassa plusasteille. Ensi viikon alussa on edelleen melko lauhaa ja paikoin sateista. Viikon puolivälin jälkeen sää viilenee ja selkenee tilapäisesti.

Lumisadealue ylittää maan keski- ja pohjoisosan perjantain ja lauantain aikana. Ajokeli huononee lumisateissa. Loppuviikon päivät ovat myös tuulisia. Sää lauhtuu voimakkaasti: sunnuntaina lounaassa on jo noin kymmenen astetta, pohjoisessa ja idässä muutama plusaste. Lännessä voi sunnuntaina näkyä aurinkoa, muualla heikot ajoittaiset sateet ovat mahdollisia.

Ensi viikolla Suomi on matalapaineiden reitillä.

– Sää on tuulista ja varsinkin pohjoisessa sataa. Sade on siellä sekä vettä että lunta. Matalapaineiden välissä Norjan vuoriston yli pääsee Suomeen kuivaa ilmaa ja aurinkokin paistaa välillä, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Maanantaina vesisadealue on poistumassa Lapista. Sää muuttuu pohjoisessa selkeämmäksi. Etelämpänä on tuulista sekä pilvistä ja lämpötila 5-10 asteessa.

– Tiistaina ja keskiviikkona vesisadealue kulkee Suomen yli, mutta sateiden reitti on vielä epävarma. Keskiviikon jälkeen tulee selkeämpi ja viileämpi jakso. Silloin yöpakkaset ovat mahdollisia etelässäkin, sanoo Pouta.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n tuore kuukausiennuste pitää Suomen lähiviikkoina lämpötiloiltaan keskimääräisenä tai hieman keskimääräistä lämpimämpänä. Säätyyppi suosisi ennusteen mukaan föhntuulitilanteita eli Norjan vuoriston yli pääsisi Suomeen lauhaa ja kuivaa ilmaa.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta ensi viikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.