Mainos

Pekka Pohjolalle jazzliiton Yrjö-palkinto

Pohjola palkittiin pitkästä ja merkittävästä urasta. Hän on myös ollut kuluvan vuoden aikana näyttävästi esillä sekä säveltäjänä että esiintyjänä.

Säveltäjä-basisti Pekka Pohjola on saanut Suomen jazzliiton tämänvuotisen Yrjö-palkinnon. Pohjola vastaanotti tunnustuksen Valtakunnallisten jazzpäivien yhteydessä Pieksämäellä. Arvostettu Yrjö-palkinto jaettiin nyt 37. kerran.

Pekka Pohjola on ollut vuosikymmeniä yksi kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia muusikkoja ja säveltäjiä.

-Hänen kuvallinen sävelkielensä on muotoutunut omaksi helposti tunnistettavaksi genrekseen. Siinä leikillisyys, huumori ja selkeät melodiat yhdistyvät jykevään, vakavaan ja mahtipontiseenkin instrumentaatioon. Sähköbasistina Pohjola on virtuoosi, jonka tarkkaa, melodista ja polveilevaa soittoa on taltioitu kymmenille levyille, kiitetään palkinnon perusteissa.

Pohjolalle tämä vuosi on ollut kiireinen, sillä hän kunnostautui kolmen erityyppisen teoksen säveltäjänä. Näistä uusin jazzsekstetille kirjoitettu kolmiosainen Confused esitettiin lokakuussa UMO Jazz Housessa. Lisäksi bassotaiturin ohjelmaan ovat kuluvana vuonna mahtuneet esiintymiset oman yhtyeen kanssa, näkyvimpänä laaja sävellyskonsertti Pori Jazzissa heinäkuussa.

Pohjolan sävellystuotantoon kuuluvat orkesteriteos Sinfonia nro 1 sekä sävellykset UMO:lle ja Espoo Big Bandille. Lisäksi Pohjola on säveltänyt musiikkia puhallinorkesterille, tv-ohjelmiin ja teatteriin. Hänet tunnetaan myös osaavana sovittajana sekä monipuolisena studiomuusikkona.

Varjo-Yrjö Charles Gilille

Tuottaja Charles Gil sai Yleisradion Jazzradion myöntämän Varjo-Yrjön.

Hänen organisoimansa Vapaat Äänet -kiertueet, festivaalikeikat ja yksittäiset konsertit ovat tarjonneet arvokkaita esiintymistilaisuuksia suomalaisille muusikoille kotimaan lisäksi myös Ranskassa ja Keski-Euroopassa.

Tunnustus jaettiin nyt toista kertaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.