Mainos

Talvivaara-pomo Pekka Perää epäillään ympäristörikoksesta

Poliisi epäilee kaivosyhtiö Talvivaaran toimitusjohtajaa Pekka Perää törkeästä ympäristön turmelemisesta. Rikosepäily liittyy muun muassa Talvivaaran jätevesipäästöihin ja kipsisakka-altaan ongelmiin. 

– En kommentoi keskeneräisiä asioita mitenkään, Perä totesi MTV Uutisille.

MTV Uutisten tietojen mukaan ympäristörikosepäily kohdistuu myös Harri Natuseen, joka toimi Talvivaaran toimitusjohtajana puolen vuoden ajan vuonna 2012. Tällä hetkellä Natunen toimii yhtiössä muissa johtotehtävissä. 

Natusta ei tavoitettu tänään kommenttia varten. Talvivaaran viestintäpäällikkö Olli-Pekka Nissinen totesi, että yhtiön näkemyksen mukaan asiassa ei ole tapahtunut rikosta. Muuten yhtiö ei kommentoi rikostutkintaa. 

Epäiltynä on muitakin Talvivaaran toiminnasta vastanneita henkilöitä. Yhteensä epäiltyjä on 18. Heitä kaikki epäillään törkeästä ympäristön turmelemisesta. Epäillyn rikoksen tekoajaksi poliisi on määritellyt 1.6.2007 - 7.4.2013. 

Verkkojulkaisu Long Play käsitteli viime viikolla artikkelissaan laajasti Talvivaaran ongelmia. Long Playn mukaan Perä on sanonut kuulleensa jäteveden päästöpitoisuuksiin liittyvistä ongelmista vasta kesällä 2010. Yhtiön osastopäälliköt olivat kirjanneet tiedon kohonneista pitoisuuksista jo vuotta aiemmin. 

Syyteharkinta loppusuoralla

Juttu on tällä hetkellä syyteharkinnassa. Oulun kihlakunnansyyttäjä Kimmo Vakkala kertoo, että syyteharkinta on aivan loppusuoralla, lähinnä teknisiä tarkastuksia vaille valmis. 

Syyttäjät siis harkitsevat, katsovatko hekin epäiltyjen syyllistyneen törkeään ympäristön turmelemiseen eli vievätkö he jutun oikeuteen vai eivät. 

Syyttäjät eivät yksilöi henkilöitä, joihin rikosepäily kohdistuu.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.