Mainos

Pekka Perä MTV:llä: Lehdistöllä ei ollut suhteellisuudentajua Talvivaara-uutisoinnissa

Talvivaaran toimitusjohtaja Pekka Perä arvostelee väistyvää elinkeinoministeriä Jan Vapaavuorta Talvivaaran alasajosta. Media on Perän mukaan puolestaan paisutellut Talvivaaran ongelmia.

Pekka Perä kummastelee MTV:n Peter Uutisvirrassa -ohjelmassa sitä, miksi ministeri Jan Vapaavuori on halunnut ajaa Talvivaaran kaivosyhtiön konkurssiin, vaikka valtio on yhtiön suurin omistaja.

– En oikeasti ymmärrä ministeri Vapaavuoren kannanottoja ja käyttäytymistä julkisuudessa. Mitkä ovat hänen motiivinsa; miksi hän haluaa laittaa listatun yhtiön konkurssiin, Perä ihmettelee.

"Talvivaarassa ei tapahtunut ympäristökatastrofia"

Perän mukaan myös muilta poliitikoilta ja lehdistöltä on kadonnut Talvivaara-kommenteissa ja uutisissa kokonaan suhteellisuudentaju. Perä ei kiistä ympäristöongelmia, mutta ei myöskään hyväksy puheita siitä, että Talvivaarassa olisi tapahtunut ympäristökatastrofi.

– Se on mitä suurimmassa määrin virheinformaatiota. Maine on täysin vastakkainen todellisuuteen nähden. Muistan esimerkiksi, kun Ville Niinistö kehotti Talvivaaran pyrkimään samoihin päästömääriin metsäteollisuuden kanssa. Silloin piti miettiä, pitäisikö meidän siis ruveta päästämään enemmän haitta-aineita luontoon.

– Talvivaarassa ei ole tapahtunut katastrofia. Ongelmat eivät koske montakaan ihmistä, Perä korostaa.

Perä uskoo vielä Talvivaaran nousuun.

– Näen tulevaisuuden ihan hyvänä. Liiketoiminta on sinänsä tervettä, periaatteessa kaikki toimii ja Talvivaarassa on osaava henkilökunta. Vaatii kuitenkin uusia sijoituksia, että tuotannon volyymit saadaan kannattavalle tasolle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.