Mainos

Pekka Perä: Laitan rahaa niin paljon kuin talouteni kestää

Talvivaaran kaivoksen perustaja Pekka Perä uskoo yhä, että kaivos ponnistaa jaloilleen jätevuotokriisin jälkeen. Perä on valmis lisäämään omistustaan yhtiössä.

– Olen valmis panemaan rahaa Talvivaaraan niin paljon kuin oma talous kestää, yhtiön toimitusjohtajaksi palannut Perä totesi.

Perä vahvistaa, että yhtiö vastaa kaikista kipsisakka-altaan vuodon aiheuttamista kustannuksista.

– Useita miljoonia euroja. Ja kuten Tapani (Järvinen, hallituksen uusi puheenjohtaja) totesi, emme ole säästäneet kustannuksia missään vaiheessa vuodon vaikutusten minimoimiseksi.

Järvinen toteaa, että jätevuoto on vaurioittanut yhtiön mainetta ja heikentänyt sijoittajien luottamista. Nyt tärkeintä olisi hänen mukaansa vakiinnuttaa yhtiön tilanne, ja tämä on pitkälti syynä Perän paluulle operatiiviseen johtoon yhtiön hallituksesta.

Perän mukaan yhtiön taloudellinen tilanne on lyhyellä tähtäimellä kunnossa, vaikka kaivosyhtiön osakkeen arvo on romahtanut pörssissä.

– Kun tehdas saadaan käyntiin ja kassavirtaa sisäänpäin, tilanne on ok. Keskipitkällä tähtäimellä tilanne on haastavampi, jotta saamme rahoitusasemamme turvattua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.