Mainos

Pekka Paavola tuli taas valtuustoon Tampereella

Entinen kaupunginjohtaja Pekka Paavola valittiin jälleen valtuustoon Tampereen sitoutumattomat -ryhmän näkyvimpänä henkilönä. Näin siitä huolimatta, että kaupunginvaltuusto erotti Paavolan vuonna 2002 sen jälkeen kun hänet oli tuomittu ehdolliseen vankeuteen veropetoksesta.

Sitoutumattomien kuusihenkisessä ryhmässä jatkaa myös rock-muusikkona tunnettu Pertti "Veltto" Virtanen. Ryhmä sai yhtä monta paikkaa kuin viime kunnallisvaaleissakin. Äänestäjät eivät hylänneet myöskään vihreiden Rosa Meriläistä, joka pääsi kaupunginvaltuustoon huume- ja muusta kohusta huolimatta - tosin tuntuvasti pienemmällä äänimäärällä kuin viimeksi. Muutkin ehdolla olleet kansanedustajat säilyttivät paikkansa.

Suurimman henkilökohtaisen äänimäärän kokosi SDP:n Saara Karhu, yli 3100 ääntä. Kokoomus saa Tampereella yhden paikan lisää valtuustoon ja SDP kaksi.

Vasemmistoliitto menetti kaksi paikkaa ja RKP ainoan valtuustopaikkansa. Kokoomuksella on Tampereen uudessa kaupunginvaltuustossa 20 valtuutettua, SDP:llä 18, vasemmistoliitolla 8, vihreillä 8, keskustalla 3, kristillisdemokraateilla 3 ja SKP:lla yksi. Tamperelaisista äänioikeutetuista äänesti 55,7 prosenttia. Se on pari prosenttiyksikköä enemmän kuin viime kunnallisvaaleissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.