Pekka Hiltunen: Sysipimeä-teos käsittelee karua kuuluisuuden palvontaa ja taiteen voimaa

Kirjapiirin seitsemännessä jaksossa vieraillut jännityskirjailija Pekka Hiltunen selventää, miksi kuuluisuuden palvonta on yksi hänen kirjansa kantavista teemoista.

Kirjailija Pekka Hiltusen, 46, uusin trilleri Sysipimeä vie lukijansa fanittamisen pimeämmälle puolelle, jossa netti-ilmiöt ja kuuluisuuden palvonta muuttavat luonnettaan pelottavaan suuntaan. Sysipimeässä käsitellään myös rohkeasti vaietumpaa viharikoksen muotoa: homovihaa.

Hiltunen kertoo myös musiikin olevan oleellinen osa teoksensa rikosjuonta.

– Kun ajatus siitä, että kuuluisuuden palvonta on osa tätä kirjan juonta, se tuntui heti luontevalta ja voimakkaalta asialta, Hiltunen kertoo.

– Kirja käsittelee myös sitä, kuinka palvonta voi vääristyä pahaksi asiaksi ja mitä silloin tapahtuu, Hiltunen kuvailee salaperäisenä.

Sysipimeä-teoksessa musiikin mukana kohdataan muun muassa aikamme legendaarisia yhtyeitä. Oliko kyseessä Hiltusen oma lempibändi?

– En tiedä olisinko voinut kirjoittaa rikosromaania samalla tavalla, jos kyseessä olisi ollut omasta herkästi kokemasta lempiartistista, Hiltunen pohtii.

– Oli turvallisempaa kirjoittaa bändistä, josta pidän – ja jota en fanita – ja käyttää sitä juonen osana. Jätin suosiolla omat rakkaimmat artistini taka-alalle.

Pelottavaa ja ihanaa fanikulttuuria

Pekka Hiltunen kertoo itsekin fanittaneensa elämänsä aikana monia erilaisia taiteilijoita ja ihmisiä. Fanittaminen on Hiltusen mukaan monille erittäin tärkeä osa elämää ja hän halusi myös kunnioittaa sitä kirjassaan.

– Mielestäni on mahtavaa, kuinka monet erilaiset taiteilijat inspiroivat meitä. Kirjani juoni käsitteleekin paljon ihailemista ja fanittamista, Hiltunen kertoo.

– Me emme edes aina itse huomaa, kuinka paljon erilaisilla musiikkikappaleilla on yksityiseen elämäämme vaikutusta. Ne voivat olla erittäin tärkeitä meidän elämän hyvinvointimme kannalta ja niihin voi liittyä rakkaimpia muistoja. Kuinka koemme konsertit, lempibändin levyn ilmestymisen tai uuden artistin löytämisen – se voi olla hirveän mahtavaa ja tärkeä osa elämää, Hiltunen kuvailee.

– Halusinkin käsitellä kirjassani musiikin, kirjallisuuden ja taiteen voimaa.

Lue myös:

Katso Kirjapiirin seitsemäs jakso: Vieraina Pekka Hiltunen ja Riikka Ala-Harja

AVA

Teksti: Katri Koskinen

Kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja