Mainos

Pekka Haavisto: Koskettava kohtaaminen vaalikiertueella jäi mieleen

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto kuvailee tunnelmiaan presidentinvaalien jälkeen väsyneiksi mutta onnellisiksi. Haavisto kertoi tänään kuulumisistaan medialle tiedotustilaisuudessa.

Haavisto oli liikuttunut saamistaan miljoonasta äänestä ja kertoi arvostavansa niitä etenkin siksi, että joukossa oli paljon ääniä, joiden antamista oli harkittu pitkään. Moni äänestäjä oli joutunut käymään jaakobinpainia mielessään ensimmäisen kierroksen jälkeen, kun oma ehdokas ei ollut päässyt jatkoon.

Haavisto onnitteli Niinistöä ja sanoi, että Suomi saa tästä hyvän presidentin. Hän kiitteli kaikkia kisakumppaneitaan siitä, että vaalit käytiin rehdissä hengessä eikä ylilyöntejä nähty.

Julkisuudessa vaaleja arvosteltiin jopa vaisuiksi, mutta Haavisto itse kertoi saaneensa rauhallisesta keskustelulinjasta hyvää palautetta.

– Monet nuoret tulivat sanomaan, että kerrankin politiikasta puhuttiin ymmärrettävästi ja asiallisesti, Haavisto sanoi.

Liikuttavia hetkiä: "Vihdoinkin voin olla oma itseni"

Haaviston mielestä kampanjan tärkeimmäksi teemaksi nousi syrjäytyminen – Häntä lähestyivät ihmiset, jotka kokivat syrjäytyneensä esimerkiksi alueellisesti tai iän vuoksi. Vaalikampanja tarjosi Haaviston mielestä monelle kanavan oman mielipiteensä ilmaisemiseen.

– Koskettavimpia hetkiä oli, kun nuori tyttö tuli Next Step -messuilla sanomaan, että vihdoinkin uskallan olla sitä mitä olen. Sellaisista hetkistä sai voimaa, Haavisto kertoi.

Kiertueen osuessa Kalajoelle paikallinen opettaja puolestaan sanoi, ettei koulussa koskaan aikaisemmin oltu puhuttu yhtä paljon politiikkaa. Haaviston vaalitilaisuuksiin ilmestyi paljon jopa alle äänestysikäisiä kuulijoita.

– Olen saanut palautetta siitä, että Suomi ei enää ole entisensä näiden vaalien jälkeen, Haavisto kuvaili.

Tulevaisuudessa Haavisto jatkaa kansanedustajan pestiään ja puoliso Antonio Florez palaa parturikampaamoon.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.