Pekka Haavisto avautuu puolisonsa törttöilystä

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto avautui puolisonsa Nexar Antonio Floresin rattijuopumuksesta aamun Huomenta Suomen lähetyksessä.

7 päivää -lehti uutisoi torstaina presidenttiehdokas Pekka Haaviston puolison, Nexar Antonio Floresin, rattijuopumuksesta. Flores sai 24. lokakuuta Ecuadorissa tuomion ajoneuvon ajamisesta alkoholin vaikutuksen alaisena.

Haavisto kommentoi tapausta MTV3:n Huomenta Suomen lähetyksessä.

– Hän oli tapahtuneesta hyvin häpeissään, mutta ei ollut kertonut tuomiostaan minulle, koska se tapahtui niin lähellä kampanjaani, eikä hän halunnut pilata sitä, Haavisto kertoo.

Haavistolle tapahtuman julkituleminen oli shokki.

– Olihan se shokki sekä hänelle että minulle. Minulle suurin shokki oli se, ettei hän ollut kertonut minulle tapahtuneesta. Okisihan se ollut hyvä mainita asiasta etukäteen. Asumme kuitenkin yhdessä ja yleensä puhumme kaikesta avoimesti. En kuitenkaan voi olla vastuussa siitä, mitä joku muu on tehnyt.

Haavisto kertoo olevansa tietämätön siitä, mitä kautta 7 päivää -lehti oli saanut tiedon hänen puolisonsa tuomiosta. Haavistoa englanniksi haastatellut uutistoimisto AP:n skandinavian kirjeenvaihtaja David Mac Dougall tiedustelikin Haavistolta hänen mietteitä mahdollisesta mediapelistä ja sen todennäköisestä raaistumisesta vaalien lähetessä?

– Voihan se olla, että yhä likaisempia temppuja alkaa ilmetä, mutta siihen on varauduttava, Haavisto toteaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat