Pekingin olympiasankarille mieluisa joululahja

Olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela sai mieluisan joululahjan etuajassa, vaikka hänen ei tarvinnut lahjaa oikeasti edes jännittää.

Mäkelä-Nummelan paikka Lontoon olympialaisiin varmistui heti ensimmäisessä valintatilaisuudessa torstaina Helsingissä.

- Avasin aamulla joulukalenterin 8. päivän kohdalta ja illalla sain vielä mieluisan lahjan toisesta luukusta, Mäkelä-Nummela hymyili.

Mäkelä-Nummela tähtäsi haulikolla kultaa trapissa Pekingissä runsas kolme vuotta sitten. Lontoon-matkaa hänen ei ole tarvinnut jännittää toviin. Silti valinnan varmistuminen tuotti mieluisan tunteen.

- Tähän asti on oltu vähän aalloilla, mutta nyt on tasaista, Mäkelä-Nummela sanoi.

Mäkelä-Nummelan ohjelma kohti Lontoota on jo selvillä. Hän käy joulun jälkeen kahden viikon leireillä ulkomailla vähän väliä. Ensimmäinen leiri alkaa joulun jälkeen Kanariansaarilla, jonne hän lähtee koko perheen kanssa. Jokainen harjoituksissa rikottu kiekko vie kohti Lontoota.

- Suomessa ei nyt pysty harjoittelemaan, vilukissaksi tunnustautuva Mäkelä-Nummela sanoi.

Suunnitelma on olemassa aina olympialaisiin asti. Mäkelä-Nummelan odotukset ovat olympiafinaalissa, mutta mitaleja hän ei lähde etukäteen voittamaan.

- Ihan kuin Pekingissä minulla on Lontoossa kolme lukkoa (sarjaa) avattavana, ja niihin pitää löytää sopivat avaimet, Mäkelä-Nummela sanoi.

Jos kolme lukkoa aukeaa, edessä on enää finaali.

Kahdeksan urheilijaa kisakoneessa

Mäkelä-Nummelan ohella Olympiakomitean OK:n hallitus nimesi ensimmäisessä valintatilaisuudessa olympiajoukkueeseen kolme muuta ampujaa Kai Jahnssonin, Mira Suhosen ja Marjo Yli-Kiikan. Lisäksi Lontooseen lähtevät painin MM-kolmonen Rami Hietaniemi, kävelijät Antti Kempas ja Jarkko Kinnunen sekä maratoonari Leena Puotiniemi.

- Valinnat olivat yksimielisiä, mutta niistä käytiin keskustelua, OK:n pääsihteeri Jouko Purontakanen luonnehti hallituksen torstaisen kokouksen kulusta.

Urheilijavalinnat tapahtuvat lajiliittojen esityksen mukaisesti. OK:n valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola esittelee ne olympiakomitean hallitukselle, joka viime kädessä päättää valinnasta. OK tietää myös tarkasti, millä perusteilla eri lajien esitykset tapahtuvat.

Ensimmäinen valinta tehtiin jo nyt, jotta nämä urheilijat saavat rauhassa keskittyä kauden päätapahtumaan. Toinen valinta on 24. toukokuuta ja kolmas 5. heinäkuuta eli juuri ennen olympialaisiin ilmoittautumisen päättymistä.

Toukokuun valintaan mennessä ovat lähes kaikkien lajien karsinnat käyty, joten silloin valitaan valtaosa kiintiöurheilijoista.

Lue myös:

    Uusimmat