Mainos

Pekingin olympialippujen myynti alkoi ryntäyksellä

(MTV3-Petri Saraste)

Kaikkiaan lippuja on eri tapahtumiin seitsemän miljoonaa, tänään niitä pantiin myyntiin vajaat kaksi miljoonaa.

Pekingin olympialaisten virallinen lipunmyynti alkoi tänään sekavissa tunnelmissa. Tuhannet ihmiset ryntäsivät pankkeihin ostamaan pääsylippua ensi kesän historialliseen tapahtumaan.

Olympialaisten päänäyttämö "linnunpesä" alkaa kohta valmistua. Runsaan yhdeksän kuukauden päästä se on täynnä katsojia, kun Pekingin kesäolympialaiset avataan elokuun 8. 2008.

Tänään laskettiin liikkeelle 1,8 miljoonaa lippua periaatteella nopeat syövät hitaat. Pankkien tietokonejärjestelmät menivät tukkoon, eikä kukaan aamuvarhain jonottamaan tullut vielä iltapäivään mennessä ollut saanut yhtään mitään.

Lippuja saa ostaa Bank of Chinasta, verkon kautta tai puhelimitse suoraan olympiatoimistoista.

Keväällä järjestettiin myös ennakkoarvonta, josta ensimmäiset onnelliset saivat postia kotiinsa elokuussa. Järjestelmä on tuskaisen vaikea ja byrokraattinen, mutta näin yritetään estää mustan pörssi kauppa.

Ilmansaasteet ongelmana

Ensimmäisen vaiheen 1,4 miljoonaa lippua on myyty ja parasta aikaa on alkamassa toinen vaihe, joka päättyy tammikuun puolivälissä. Lippuja on vielä runsaasti saatavilla muun muassa keihäänheiton finaaliin. Halvimmat liput maksavat 20 euroa ja kalleimmat 80 euroa.

Suorituspaikat ovat saaneet jo runsaasti kiitosta, samoin kisakylä. Mutta saasteet ja liikenne huolestuttavat myös suomalaisia kisapaikoilla käyneitä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.