Mainos

Pekingin kisajärjestäjät takaavat ruuan laadun

Pekingin olympiajärjestäjät vakuuttavat, että urheilijoiden ruoka on elokuisissa olympialaisissa laadukasta ja turvallista. Kisajärjestäjien kommentit ovat vastaus kansainväliseen huoleen, joka on kasvanut viime aikoina kiinalaiseen tuontiruokaan liittyneiden skandaalien takia.

Japanissa ihmiset saivat myrkytysoireita kiinalaisen ruoan sisältäneen tuholaismyrkyn takia. Yhdysvalloissa taas kuoli kissoja ja koiria kiinalaisessa eläinten ruuassa olleiden myrkyllisten aineiden takia.

Pekingin olympiajärjestäjien mukaan urheilijoiden ei tarvitse huolehtia ruokansa laadusta. Sanojensa vakuudeksi kiinalaiset viranomaiset ovat esitelleet medialle suunnitelmiaan, joilla koko ruokaketjua valvotaan aina sen alkulähteiltä lähtien.

Pekingin kaupungin elintarviketurvallisuutta valvojan viraston tiedottaja Tang Yunhuan mukaan olympiakisojen elintarvikehuoltoa koskeva valvonta on erittäin tiukkaa.

- Olemme luoneet varman ja turvallisen järjestelmän. Olympiakisojen ruokaa koskevat vaatimukset ovat tiukempia kuin normaalit kansainväliset standardit. Takaamme, että olympialaisissa ruoka on turvallista, Yunhua sanoo.

Dopingtesteihin vääriä positiivisia tuloksia?

Tangin mukaan kisajärjestäjien käytössä on tietopankki, josta selviää, mistä ruoka on peräisin. Tietoketjussa huomioidaan, mistä ja keneltä ruoka on peräisin, mitä mahdollisia lääke- tai muita aineita on käytetty sen kasvattamiseen ja miten eläimet on ruokittu.

Tietopankin avulla halutaan kumota myös pelot siitä, että eläinten lihasmassan kasvattamiseksi mahdollisesti käytettävät anaboliset steroidit ja tai muut lihaskasvua kiihdyttävät aineet voisivat johtaa lihansyömisen jälkeen positiivisen tulokseen dopingtestissä.

Huoli hormonien avulla kasvatetun lihan käytöstä vaaroista on lähtöisin Yhdysvaltain joukkueesta, joka on kaavaillut omien lihavalmisteiden tuontia olympiajoukkueen käyttöön. Myös Australian joukkue on suunnitellut omien ruokien tuomista kisoihin. Periaatteessa omien ruokien tuominen kisakylään on kiellettyä.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.