Mainos

Pekingin autoilukieltokokeilu meni mönkään

Autoilun rajoittaminen neljän päivän ajan ei juurikaan parantanut ilmanlaatua Pekingissä. Kaupunki on yksi maailman saasteisimmista. Huono ilmanlaatu varjostaa myös vuoden kuluttua järjestettäviä Pekingin kesäolympialaisia.

Kiinan uusin yritys parantaa maan pääkaupungin Pekingin ilmalaatua ensi vuonna pidettävien olympialaisten kynnyksellä ei juuri onnistunut. Pekingissä kokeiltiin neljän päivän ajan autojen määrän puolittamista, mutta ilmalaatu parani vain hieman.

Pekingissä saivat torstaista sunnuntaihin liikkua vuoropäivin autot, joiden rekisterinumero päättyi parilliseen tai parittomaan numeroon. Vaikka kaupungissa oli päivittäin liikkeellä noin 1,3 miljoonaa autoa normaalia vähemmän, ilmanlaatuindeksi nousi vain kohtuulliseksi.

Pekingin ilmanlaatu oli itse asiassa huomattavasti parempi runsaan viikon ajan ennen kokeilua, kun kaupunkia piiskasivat sateet, vaikka autoilua ei rajoitettu mitenkään. Liikenneruuhkat Pekingissä sen sijaan vähenivät autopannan aikana merkittävästi.

Autoilukielto oli osa testiohjelmaa, jolla Kiinan viranomaiset pyrkivät löytämään keinoja kaupungin ilmanlaadun parantamiseksi. Viranomaiset aikovat myös sulkea osan kaupungin tehtaista kisojen ajaksi.

Pekingissä järjestetään vuoden kuluttua kesäolympialaiset. Ilman surkea laatu on ollut yksi järjestäjien suurimmista päänsäryistä. Peking on yksi maailman saastuneimmista kaupungeista.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.