Mainos

Peking kieltää Internet-kahvilat tuhoisan palon vuoksi

Pekingin viranomaiset ovat päättäneet sulkea kaikki kaupungin Internet-kahvilat yöllä sattuneen tulipalon vuoksi. Internet-kahvilan palossa kuoli 24 ihmistä ja useita loukkaantui.

Pekingin kaupunki on päättänyt kieltää internet-kahvilat, kertoo Kiinan uutistoimisto Xinhua. Pekingin pormestarin Liu Qin mukaan kaikkien Internet-kahviloiden on lopetettava toimintansa, eikä uusille enää myönnetä lupia.

Syynä päätökseen on varhain tänään kaupungissa sattunut tuhoisa laittoman Internet-kahvilan palo, jossa kuoli 24 ihmistä ja 13 loukkaantui. Uhreista suurin osa oli nuoria. Kahvila sijaitsi Pohjois-Pekingissä Haidianin yliopistokaupunginosassa, jossa asuu runsaasti opiskelijoita. Palon syttymissyy ei ole tiedossa.

Xinhuan mukaan Pekingin 2400:sta Internet-kahvilasta vain 200 on laillisia. Laittomat kahvilat joutuvat toimimaan salassa ja pitämään ikkunat ja ovet lukittuina, joten palon syttyessä niistä on vaikea päästä ulos.

Pormestari Liu Qi määräsi myös pidettäväksi palotarkastukset kaikissa kaupungin kiinteistöissä. Kiinassa sattuu kuolemaan johtavia tulipaloja tiheään tahtiin. Ne johtuvat usein heikoista turvamääräyksistä.

Viime viikolla kahdeksan lasta kuoli kyläkoulun makuusalissa riehuneessa tulipalossa Lounais-Kiinassa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.