Mainos

Peittyvätkö raketit sumuun? Katso uudenvuoden sääennuste

Sää on vuodenvaihteessa pilvinen koko maassa. Tänään päivällä etelässä sataa ajoittain vettä, maan keskiosassa ja pohjoisessa lunta. Ensi yönä Suomen ylittää voimakas sadealue.

Tänään uudenvuodenaattona maan eteläosassa tulee hajanaisia vesi- ja lumisateita. Maan keskiosassa sataa lunta. Lumisateet siirtyvät iltaan mennessä Lapin ylle ja heikkenevät samalla.

Lämpötilan nollaraja kulkee Oulusta kohti Pohjois-Karjalaa. Etelässä on muutama lämpöaste, pohjoisessa heikkoa pakkasta.

Voimakas sadealue saapuu lounaaseen ja etelään juuri vuodenvaihteen tienoilla myöhään illalla, pohjoisessa sataa vielä ajoittain lunta.

– Pilvien alareuna on illalla matalalla koko maassa, 100-200 metrin korkeudessa ja se haittaa ehkä kaikista korkeimmalle ammuttavien rakettien näkymistä. Myös vesisateet etelässä ja lounaassa haittaavat paikoin näkyvyyttä, toteaa MTV3:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

Yön aikana maan länsi- ja eteläosassa sataa reippaasti vettä.

– Tämä sade sulattaa jo jonkin verran lumia, sanoo Liisa Rintaniemi.

Vuosi alkaa sateisena

Tiistaina uudenvuodenpäivänä sateita tulee lähes koko maassa. Lunta sataa Oulu-Joensuu-linjan pohjoispuolella, eteläpuolella tulee vettä tai räntää.

Sää poutaantuu päivän aikana lounaasta alkaen. Ajokeli on paikoin huono etenkin maan keski- ja itäosassa lauhtumisen ja vesisateiden takia.

Loppuviikolla sää alkaa vähitellen pakastua myös etelässä, pohjoisessa pakkasta voi olla -10…-15 astetta. Etelärannikolla jäädään kuitenkin edelleen nollan tuntumaan.

Ajoittaisia sateita on odotettavissa myös loppuviikolla. Sateet tulevat enimmäkseen lumena.

Vuodenvaihteen sateiden etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolta löytyvät myös muun muassa tiesäätiedot, kelikamerat sekä paikkakuntakohtaiset ennusteet.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.