Mainos

Peippojen tvittailu päihittää jopa Euroviisut Belgiassa

Belgiassa Flanderin alueella asuvilla on varsin mielenkiintoinen harrastus. Tähän vuodenaikaan alueella eletään parasta peippojen laulusesonkia. Tämä tarkoittaa sitä, että monella on oma peippo kotona ja sen kanssa osallistutaan viikoittain järjestettäviin laulukilpailuihin.

Tilastojen mukaan jopa 12 000 belgialaista on rekisteröitynyt peipon omistajaksi. Vapaita peippoja ei kuitenkaan saa vangita, joten ihmisten omistamat peipot ovat syntyneet ja kasvaneet tarhoissa. Belgialaiset ovat ylpeitä harrastuksestaan ja monen mielestä peippojen tvittailu päihittää vähintäänkin Euroviisut!

Peippojen laulukilpailuperinne on vanhaa perua - se kumpuaa jo 400 vuoden takaa. Joka sunnuntaiaamu urospeippo ilmoitetaan kilpailuun. Säännöt ovat harvinaisen tiukat; peipon täytyy sirkuttaa tietyllä tavalla ja mahdollisimman paljon. Jos näin ei tapahdu, diskataan kilpailusta. Kilpailuaika kestää tunnin ja kaikkien peippojen tuotokset äänitetään.

Paras peippo voi tunnissa visertää jopa 500 toisistaan eroavaa sikermää. Kilpailun voittaneen peipon isäntä saa palkinnoksi viisi euroa ja puskan kukkia - ja mainetta, tietenkin!

(MTV3 - EBU)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.