Mainos

Pedofiliarikosten vanhenemisaikaa pidennetään

Lakiuudistuksen on tarkoitus parantaa uhrien mahdollisuutta saada hyväksikäyttäjä oikeuden eteen esimerkiksi insestitapauksissa.

Lapsiin kohdistuvat vakavimmat seksuaalirikokset vanhenevat tulevaisuudessa entistä myöhemmin. Vuoden alusta voimaan tulevan lainmuutoksen mukaan lapsen seksuaalisen hyväksikäytön ja törkeän seksuaalisen hyväksikäytön syyteoikeus vanhenee aikaisintaan silloin, kun uhri täyttää 28 vuotta. Sama koskee alle 18-vuotiaaseen kohdistunutta raiskausta, törkeää raiskausta ja pakottamista sukupuoliyhteyteen.

Muutos koskee rikoksia, jotka on tehty lainmuutoksen jälkeen. Uudistuksen on tarkoitus parantaa uhrien mahdollisuutta saada hyväksikäyttäjä oikeuden eteen esimerkiksi insestitapauksissa.

Vanhenemisajan pidentämisellä halutaan saada seksuaalirikolliset vastuuseen vielä pitkänkin ajan kuluttua teosta. Rikos saattaa tulla ilmi niin myöhään, että se ehtii nykyisten säännösten mukaan vanhentua.

Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö on tähän asti vanhentunut 10 vuodessa ja törkeä hyväksikäyttö 20 vuodessa.

Rikoslakiin lisätään myös lapsikaappausta koskeva rangaistussäännös. Rangaistus on sakkoa tai enintään kaksi vuotta vankeutta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.