Mainos

Pedofiliapaljastuksilla uhannut nainen tuomittiin kiristyksestä

Iisalmen käräjäoikeus on tuominnut sakkoihin 51-vuotiaan kuopiolaisnaisen, joka kiristi iäkkäältä mieheltä lähes 2000 euroa rahaa tätä koskevilla pedofiliaväitteillä.

Nainen vaati kirjeissään korvausta seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksen yrityksestä, joihin hän väitti miehen syyllistyneen yli 40 vuotta sitten. Nainen uhkasi myös kaivaa asiat esille pohjamutia myöten, ellei maksuja suoriteta.

Käräjäoikeus katsoi, ettei naisella ollut oikeutta vaatimaansa taloudelliseen etuun, koska hän ei ollut tehnyt asiasta rikosilmoitusta eikä tuomioistuin ollut maksuvelvollisuutta vahvistanut.

Käräjäoikeus tuomitsi naisen kiristyksestä 30 päiväsakkoon, mistä kertyy maksettavaa 420 euroa. Nainen määrättiin myös maksamaan saamansa rahat takaisin.

Syyttäjä vaati naiselle rangaistusta myös kunnianloukkauksesta, koska tämä oli kirjoittanut ainakin kahteen miehelle osoittamaansa kirjekuoreen sanan pedofiili ja yhteen kuoreen lasten ahdistelija. Käräjäoikeus hylkäsi kuitenkin kunnianloukkaussyytteen, koska jutussa jäi näyttämättä, että naisen esittämät väitteet olisivat olleet perättömiä.

Oikeudessa esitettiin lääkärinlausunto, joka tuki väitettä, että nainen oli lapsuudessaan joutunut seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi. Myös naisen siskon kertomus viittasi käräjäoikeuden mukaan siihen, etteivät naisen väitteet olleet perättömiä.

Mies kertoi oikeudessa, että hän oli ollut naisen vanhempien perhetuttava ja vierailleensa joskus heidän luonaan. Kertomansa mukaan hänellä ei kuitenkaan ollut juuri muistikuvia yli 40 vuotta sitten tapahtuneista asioista. Miehen mukaan naisen väitteet olivat mielikuvituksen tuotetta. Rahat hän kertoi maksaneensa siksi, koska oli halunnut auttaa naista ja koska hän oli halunnut tämän lopettavan vaatimustensa esittämisen.

Nainen lähetti kirjeensä vuosi sitten helmikuun ja huhtikuun välisenä aikana. Rangaistusta määrätessään oikeus otti lieventävänä seikkana huomioon sen, että naisen psyykkinen tila oli järkkynyt alkuvuodesta 2007.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.