Mainos

Pedofiilit kyttäävät poikia netissä - testiviesti toi törkeitä ehdotuksia

Viime aikoina poliisin tutkimista hyväksikäyttötapauksista lähes puolet on kohdistunut poikiin. Hyväksikäyttäjät hakevat uhreja esimerkiksi netin seuranhakupalstoilla.

- Ei sun hirveän kauan tarvitse olla siellä tämmöisenä nuorena, kun sulle varmasti löytyy aikuista seuraa sieltä, toteaa ylikonstaapeli Marko Forss virtuaalisesta lähipoliisiryhmästä.

Testi-ilmoitus toi törkeitä ehdotuksia

45 minuuttia -ohjelma laittoi testimielessä ilmoituksen netin seuranhakupalstalle. Viestissä 18-vuotias mies ilmoitti hakevansa seksiseuraa miehestä. Parikymmentä miestä vastasi ilmoitukseen. Näille vastanneille koehenkilö lähetti viestin, jossa väitti olevansa 13-vuotias.

Tämän viestin jälkeen kolmasosa miehistä lopetti yhteydenpidon. Kolmasosa puolestaan vetosi siihen, että seksi alle 16-vuotiaiden kanssa on kiellettyä. Kolmasosa vastanneista alkoi kuitenkin tehdä suoria ehdotuksia ja lähetellä jopa seksuaalisia kuvia itsestään.

Tällaisia viestejä valehenkilö sai

"Ilmoituksesi todella sävähdytti.. Se sai haluni tarjota seuraa sinulle nuorelle koulupojalle koulupäivän jälkeen tai iltaisin ja/tai viikonloppuisin tai ihan vakkarina tarjota.."

Mies, 40 vuotta

"Ikäsi ei este! mutta olisi kiva joskus tavata ja voisit kertoa avoimesti kaikista fantasioistasi...niin päästään niitä sitten järjestyksessä toteuttamaan..."

Mies, 49 vuotta

Aktiivisimmat lähettivät jopa 20 viestiä päivässä. Viesteissä kerrottiin esimerkiksi hotellin järjestyvän tapaamista varten tai tarjottiin rahaa tapaamista vastaan. Usein viestit sisälsivät myös lähettäjän fantasioita tai mittoja.

"Olen iso, miehekäs, turvallinen setämies 190/100/17"

Mies 40 vuotta

"Oon kokenut komea luotettava ja erityisesti nuoriin ekakertalaisiin perehtynyt eli nyt sulla hyvä tilaisuus kun uskallusta riittää...mulla on paljon annettavaa."

Mies, 49 vuotta

Kiristys yleistä

Yhteydenpito hyväksikäyttäjän ja uhrin välillä alkaa usein kasvottomana sähköposti- tai muulla nettiviestillä. Yhteydenpidon jatkuessa vaihdetaan kuitenkin jossain vaiheessa oikea sähköpostiosoite tai lähetetään tekstiviesti, jolloin hyväksikäyttäjän helppo aloittaa uhrin kiristäminen.

Hyväksikäyttäjä voi esimerkiksi uhata ottaa yhteyttä uhrin vanhempiin, jotka ovat puhelinliittymän omistajia. Hän voi myös uhkailla levittävänsä nuoren lähettämiä kuvia tai videoita.

Nettimaailman harha

Kuvat ja videot liittyvätkin moneen hyväksikäyttötapaukseen. Hyväksikäyttäjät lähettävät uhrille omia kuviaan ja pyytävät uhreja lähettämään kuvamateriaalia. He myös voivat myös huijata uhria esiintymällä tämän ikäisenä tyttönä, ja pyytämällä kuvia vastineeksi itse lähettämistään valekuvista.

Pyyntöjen takana on usein kuvien levittämistarkoitus, mitä uhri ei välttämättä tiedosta. Erityisesti lapsen voikin olla vaikea ymmärtää, että omassa huoneessa tehty video voi lopulta päätyä useampien silmäparien katsottavaksi.

(MTV3)

Katso Raija Kantomaan juttu:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.