Mainos

Pedofiilille ehdoton vankeustuomio

Pari viikkoa sitten pääkaupunkiseudulla paljastuneessa laajassa pedofiilivyyhdissä on langetettu ensimmäinen tuomio.

39-vuotias helsinkiläinen mies on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa kahden lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä yhden vuoden ja 8 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Mies tuomittiin myös sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ja levittämisestä.

Käräjäoikeuden mukaan mies on ollut useaan kertaan sukupuoliyhteydessä kahteen 13-15-vuotiaaseen poikaan lähes vuoden ajan. Yhden pojan osalta syyte hylättiin.

Oikeuden mukaan miehen teot ovat olleet omiaan vahingoittamaan 13-vuotiaan pojan kehitystä. Oikeus totesi, että molemmille pojille on aiheutunut teoista jälkikäteistä ahdistusta ja masennusta.

- Seksuaalinen hyväksikäyttö on tapahtunut ikävuosiltaan juuri siihen vaiheeseen, jolloin nuori ei yksinkertaisesti ole kyennyt rakentamaan itselleen selvää seksuaalista identiteettiä, todetaan oikeuspsykiatrian ja psykiatrian erikoislääkärin lausunnossa.

Käräjäoikeuden mukaan miehen olisi aikuisena täytynyt mieltää se, että toistuvat teot 13-15-vuotiaisiin poikiin aiheuttaisivat todennäköisesti pojille psyykkistä terveysvahinkoa. Oikeuden mukaan vastuu tekoon lapsen kannalta liittyvistä riskeistä on aina vanhemmalla osapuolella.

Vankeusrangaistuksen pituuteen vaikuttivat hyväksikäytettyjen lasten ikä ja tekojen toistuvuus.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja