Mainos

PCASin toimihenkilöt marssivat ulos Turussa

Lääkeaineiden valmistukseen ja kehitykseen erikoistunut PCAS Finland aikoo vähentää henkilöstöään. Myös lomautukset uhkaavat.

Turkulaisen kemiantehtaan PCAS Finlandin toimihenkilöt marssivat puoliltapäivin ulos työpaikaltaan vastalauseena työnantajan kaavailemille irtisanomisille ja lomautuksille. Perjantai-iltaan jatkuvaan ulosmarssiin osallistui noin 70 toimihenkilöä ja ylempää toimihenkilöä.

Lääkeaineiden valmistukseen ja kehitykseen erikoistunut PCAS Finland Oy on ilmoittanut noin 20 toimihenkilön ja ylemmän toimihenkilön irtisanomisista. Lisäksi 4-8 viikon lomautukset uhkaavat loppuvuoden aikana noin 80 henkilöä koko henkilöstöstä.

Valtaosa henkilöstövähennyksistä kohdistuu tutkimushenkilöstöön ja lomautuksista tuotantoväkeen. Yrityksessä on kaikkiaan 132 työntekijää.

Varatoimitusjohtaja Jussi Torikan mukaan yt-neuvottelut aloitettiin kesällä vastauksena myynnin heikentymiselle. Hän piti ulosmarssia kummallisena, kun yt-neuvottelut ovat yhä kesken.

Toimihenkilöiden mukaan työnantaja on antanut ymmärtää, että tutkimus- ja tuotekehitys keskitetään emoyhtiöön Ranskaan. Lisäksi yt-neuvotteluissa on ollut aistittavissa, että päätökset on käytännössä jo lyöty lukkoon.

- Päättäjien olisi jotenkin puututtava tähän ja muutettava tätä järjestelmää niin, että näennäisneuvottelut saadaan pois ja pystyttäisiin vaikuttamaan asioihin, ylempien toimihenkilöiden luottamusvaltuutettu Eero Kiljunen vetoaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.