Mainos

PC-pohjainen kolikkopeli julkistettiin Kuopiossa

Kuopiossa on kehitetty maailman ensimmäinen PC-pohjainen peliautomaatti. Uuden sukupolven kolikkopelissä on perinteisistä peliautomaateista poiketen laaja pelivalikoima. Se tarjoaa myös mahdollisuudet useiden pelaajien välisiin verkkopeleihin.

Automaatin on kehittänyt kuopiolainen atk-alan yritys Tripot Oy. Kehitystyö on vienyt puolitoista vuotta ja maksanut noin 500000 markkaa.

Yrityksen toimitusjohtaja Eero Multala kertoo, että kuopiolaislaite on saamassa pian seuraajia. Microsoft on luomassa PC-pohjaisten kolikkopelien standardia. Kansainvälisen tietokonejätin tavoitteena on vallata osansa lupaavasta kasvualueesta.

Markkinatutkimusten mukaan Yhdysvalloissa voidaan tulevaisuudessa myydä 150 000 PC-pohjaista automaattia vuodessa.
-Euroopan kohdalla arviota voi hieman laskea, mutta olisimme hyvin tyytyväisiä, jos saisimme kymmenen prosenttia Euroopan markkinoista, naurahtaa Multala.

Tripot Oy on aloittanut laitteen teollisen suunnittelun. Tähtäimessä on, että laitteita valmistuisi Kuopion seudulla tulevaisuudessa useita satoja vuodessa.

Ensimmäiset kaksi Tripot-automaattia julkistettiin ja otettiin käyttöön tänään Kuopiossa. Laitteet siirtyvät jonkin ajan kuluttua jatkokokeiluun pääkaupunkiseudulle Pelika RAY Oy:n Pelikaani-pelipaikkoihin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.