Mainos

Paviaanit pysyvät Korkeasaaressa

Remontin ajaksi paviaanit sijoitetaan Palosaaren karanteenitiloihin. Eläinten tiloja korjataan tulevan talven aikana pikaisesti yksityishenkilöltä saatujen testamenttivarojen turvin.

Korkeasaari luopuu aikeistaan lopettaa eläintarhan paviaanit. Eläintarhanjohtaja Seppo Turunen ilmoitti tänään, että paviaanit pysyvät jatkossakin Korkeasaaressa asiasta nousseen kohun vuoksi.

Tulevan remontin ajaksi paviaanit sijoitetaan Korkeasaaren vieressä sijaitsevan Palosaaren karanteenitiloihin. Turusen mukaan eläinten tiloja korjataan jo talven aikana, ja lyhyeen remonttiin käytetään yksityishenkilöltä saatuja 640 000 euron testamenttivaroja.

Toiveet laajemmasta korjauksesta elävät eläintarhan työntekijöiden mielissä vahvoina.

- Tavoitteena tietenkin on, että eläimille saataisiin myöhemmin asianmukaisemmat uudet tilat. Toivomme, että leijonalinnaa voidaan suojelupäätöksestä huolimatta muuttaa tulevina vuosina paviaaneille paremmin soveltuvaksi, Turunen totesi.

Hän myös arvosteli julkisuudessa syntynyttä kuvaa eläinten lopettamispäätökseen johtaneista syistä yksipuolisena. Turunen kertoi, että paviaanit hankittiin Korkeasaareen noin 40 vuotta sitten eli aivan toisenlaisissa olosuhteissa kuin nyt. Lisäksi kantaa täydennettiin uusilla eläimillä 1960-luvun lopussa. Tämän jälkeen eläinten pidon vaatimukset ovat olennaisesti muuttuneet, ja Suomen sääolojen vuoksi lauma joutuu viettämään puolet vuodesta ahtaissa sisätiloissa.

Paviaanit ovat myös sosiaalisena lajina kovia lisääntymään, mutta tarhaoloissa sitä joudutaan rajoittamaan. Ehkäisykapseleiden toimivuus ei kuitenkaan ole täydellinen, minkä vuoksi joitakin eläimiä joudutaan lopettamaan.

- Lisääntymisen estäminen on laumaeläimelle huono kohtalo ja vaikuttaa kielteisesti koko lauman käyttäytymiseen, Turunen pahoitteli.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutisten kevennys 14.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.