Mainos

Pavarottille jätettiin jäähyväiset

Koko maailman rakastaman tähtitenorin hautajaiset pidettiin Modenan katedraalissa Italiassa. Yli 100 000 ihmistä kävi jättämässä jäähyväiset.

Miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa ovat seuranneet maailmankuulun tenorin Luciano Pavarottin viimeistä matkaa. Hautajaiset näytettiin suorana lähetyksenä Italian valtiollisessa televisiossa ja internetissä.

Itse hautajaisiin Modenan kaupunkiin Pohjois-Italiassa oli kutsuttu liki 800 arvovierasta, heidän joukossaan muun muassa Italian pääministeri Romano Prodi, entinen YK:n pääsihteeri Kofi Annan, U2-yhtyeen solisti Bono ja laulajat Placido Domingo ja Jose Carreras.

- Pavarottin kuolema saa meidät tuntemaan itsemme köyhemmiksi. Tämä on tarina pojasta, jolle oli annettu lahjaksi erinomainen ääni. Hän kouli sitä huolella ja hänestä tuli johtohahmo kaikkien aikakautensa tenorien joukossa, sanoi hautajaismessun pitänyt arkkipiispa Benito Cocchi.

Messussa esiintyivät myös bulgarialainen sopraano Raina Kabaivanska ja sokea italialaistenori Andrea Bocelli. Kirkon kuoro - Corale Rossini - oli sama, jossa sekä Pavarotti että hänen leipuri-isänsä olivat aikoinaan laulaneet.

Hautaan esiintymissmokissa

Modenan 1100-luvulla rakennetun katedraalin edessä sijaitseva tori oli pakkaantunut täyteen ihmisiä, jotka haluisivat vielä nähdä vilahduksen laulajan arkusta.

- Hän sai minut liikuttumaan. Kun hän lauloi, laulu kosketti ihmisten sydämiä, kiteytti 51-vuotias kotirouva Rosanna Cipriano tunteensa uutistoimisto Reutersille.

Pavarotti haudattiin esiintymissmokissaan. Laulajan kädessä oli hänen tavaramerkikseen muodostunut valkoinen nenäliina. Yli 100 000 ihmistä kävi jättämässä viimeisen tervehdyksensä tenorille niinä kahtena päivänä ennen hautajaisia jolloin Pavarottin ruumis oli yleisön nähtävillä.

Pavarottin nelivuotiaan tyttären jättämä jäähyväiskortti oli koskettava: siihen oli piirretty värikäs tikku-ukkohahmo ja kortin allekirjoituksena oli yksinkertaisesti "Alice". Tähtitenoria jäivät kaipaamaan myös kolme aikuista tytärtä hänen ensimmäisestä avioliitostaan.

Pavarottin viimeinen leposija on samassa paikassa kuin hänen vanhempiensakin, Montale Rangonen hautausmaalla Modenan kaupungin ulkopuolella.

Pavarotti menehtyi torstaina Modenassa syövän uuvuttamana. Tenori leikattiin heinäkuussa ja hän itse toivoi toipuvansa syövästä niin hyvin, että olisi voinut vielä lähteä jäähyväiskiertueelle ympäri maailmaa.

Laulaja oli kuollessaan 71-vuotias.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-BBC)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.