Mainos

Pauligin kahvisuku voitti nimiriidan hovissa

Pauligin kahvisuvun riita perheen nimen käyttöoikeudesta on kääntynyt päälaelleen Helsingin hovioikeudessa.

Oikeus päätti tänään, etteivät sukuyhtiöstä irtautuneen Robert Pauligin yhtiöt saa vastedes käyttää The Robert Paulig Coffee Family Products- tai Robert Paulig -tunnuksia isoilla kirjaimilla kirjoitettuina. Hovioikeuden mukaan tunnusten käyttö on harhaanjohtavaa ja loukkaa Paulig-yhtiöiden Suomessa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Robert Paulig tulkitsee hovioikeuden päätöstä niin, että hän saa edelleen käyttää nimikirjoitustaan ja muotoilua by Robert Paulig tavallisilla painokirjaimilla.

- Minua ei häiritse se, jos kirjoitan vaikkapa Coffee Family Products by Robert Paulig. Se on aivan sama. Tämä aiheuttaa hyvin vähän muutoksia, Robert Paulig sanoo.

Robert Pauligin yhtiöt muun muassa valmistavat kahvia ja teetä sekä pyörittävät Robert's Coffee -kahvilaketjua. Coffeelings ja Contest joutuvat maksamaan tavaramerkkioikeuden ja toiminimioikeuden loukkauksesta kahvisuvun yhtiöille nimellisen korvauksen. Lisäksi niiden ja Gilvarian pitää maksaa vastapuolen lähes 200 000 euron oikeuskulut.

Oikeus määräsi myös hävitettäviksi yhtiöiden hallussa olevat tuotepakkaukset, liikeasiakirjat ja mainosmateriaalit, joissa käytetään sukuyhtiöiden oikeuksia loukkaavia tunnuksia. Robert Pauligin mukaan tällaisia pakkauksia on vain hyvin vähän.

Sukuyhtiöiden kanne ei menestynyt aiemmin Helsingin käräjäoikeudessa. Oikeus katsoi toissa vuonna, etteivät sukuyhtiöt voi kieltää tunnusten käyttöä. Se langetti sukuyhtiöiden maksettavaksi Robert Pauligin 26 000 euron oikeuskulut.

Robert Paulig ei vielä tänään osannut sanoa, aikooko hän valittaa hovioikeuden tuomiosta.

(MTV3- STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.