Mainos

Paulig yli kaksinkertaisti tuloksensa

Kahvin kulutuksen lisäys kotimaassa vahvisti Pauligia viime tilikaudella. Yhtiön tulos rahoituserien jälkeen nousi noin 109 miljoonaan markkaan, kun vuotta aiemmin se oli 44 miljoonaa markkaa.

Liikevaihto oli 1,2 miljardia markkaa, mikä on hieman enemmän kuin vuosi sitten. Siitä valtaosa eli 980 miljoonaa markkaa tuli kahviryhmästä. Myös uuden tilivuoden varsinaisen toiminnan tuoton odotetaan olevan yhtä hyvä kuin huhtikuussa päättyneellä tilikaudella.

Yhtiön ilmoituksen mukaan kahviryhmän tulos kokonaisuutena oli hyvä: tärkeimmällä toiminta-alueellaan eli kotimaassa yhtiö lisäsi hieman markkinaosuuttaan, mutta Venäjällä ja Baltiassa myynti ei kehittynyt odotetusti. Lisäksi Isossa-Britanniassa kahvinkulutus on vasta nyt palautumassa lasku-uralta. Yhtiö aikookin luopua paahtimotoiminnasta Isossa-Britanniassa ja keskittää kahvin paahtamisen Suomeen ja Viroon.

Huhtikuussa päättyneellä tilikaudella yhtiö muotoutui entistä selvemmin kahvi- ja mausteyhtiöksi, kun se myi osuutensa sopimuspakkausyhtiö Inpacista Ruotsissa ja Tanskassa. Mausteryhmää se vahvisti lisäämällä omistusosuuttaan pohjoismaisessa mausteyhteenliittymässä. Mausteyhtiö Pimenta on Suomen markkinajohtaja. Sopimuspakkausteollisuuden myynti vähensi yhtiön henkilöstöä runsaalla 300:lla vajaaseen 500:aan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.