Mainos

Paulig varoittaa kahvin hinnan noususta

Paahtimoyhtiö Paulig varoittaa, että kahvin kuluttajahinnat kallistuvat loppukevään aikana. Syynä on Brasilian kuivuus, joka nostaa kahvin pörssihintaa. 

Pauligin mukaan kahvin kilohinta nousi New Yorkin kahvipörssissä lähes 1,5 euroa tammikuun lopusta maaliskuun puoleenväliin. Sen jälkeen hinta on vakiintunut. 

-Hinnannousu vuosineljänneksen aikana on suurin, mikä on nähty sitten Brasilian vuoden 1997 hallakesän, Paulig kertoo tiedotteessaan. 

Raakakahvin kallistuminen merkitsee sitä, että Suomessa suositun Arabica-laadun hinta on lähes kaksinkertaistunut tämän vuoden aikana.  

Hinta oli tosin viime vuoden lopulla poikkeuksellisen alhaalla, mikä sai osan viljelijöistä luopumaan lannoitteiden käytöstä. Paulig-konsernin kahviliiketoiminnan ostojohtajan Katariina Ahon mukaan hinnat painuivat silloin jo liiankin alas. 

Hän kertoo, ettei Brasiliassa ole koettu näin kovaa kuivuutta tässä vaiheessa satokautta. Osa kahvisadosta on jo tuhoutunut, mutta lopulliset vaikutukset selviävät, kun sadonkorjuu alkaa toukokuussa. 

Brasilia on maailman tärkein kahvin tuottaja.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.