Mainos

Paulig lopetti kahvintuotantonsa Virossa

Paulig on kaikessa hiljaisuudessa lopettanut kahvituotantonsa Virossa, ja yhtiö on muuttamassa nykyiset tuotantolinjat mausteainelinjoiksi.

Yhtiön suunnitelmissa on nostaa Santa Maria -maustetuotantonsa ensi vuonna 2 000 tonniin. Määrä on viisinkertainen nykytuotantoon verrattuna. Tuotannosta jopa 80 prosenttia menee vientiin. Kahvintuotannon lopettamista perustellaan Venäjän kaksoistullimääräyksillä, jotka pysäyttivät kahvin viennin Virosta Venäjälle. Venäjälle tuotettavat kahvierät on jouduttu tuottamaan Suomessa. Myös vienti Ukrainaan on taloudellisen tilanteen heikkenemisen vuoksi vähentynyt.

Virossa Paulig sai viime vuoden huhti-toukokuun vaihteessa kahvituotantonsa vuoksi runsaasti kielteistä julkisuutta. Yhtiö valmisti ns. bulkkikahvia erilaisista kahvieristä Arabica Extran nimellä. Tätä laatua myytiin mm. Viron toreilla 20 kruunua edullisemmin kuin muita kahvimerkkejä. Kahvissa ei myöskään ollut mainintoja sen valmistajasta.

Asia tuli esiin, kun Viron tulli käännytti erän raakakahvia Muugan satamasta väittäen sitä yli-ikäiseksi. Paulig torjui syytökset ja totesi, että kahvin osalta ei ole määräpäiviä, vaan ainoastaan valmistajan omia suosituksia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.