Mainos

Paulig investoi uuteen kahvipaahtimoon

Uusi paahtimo tuottaa vuodessa yli 40 miljoonaa kiloa kahvia, joka on tarkoitettu sekä kotimaan markkinoille että vientiin.

Kahvi- ja maustekonserni Paulig rakennuttaa uuden kahvipaahtimon Helsingin Vuosaareen. Vanha paahtimo lopettaa toimintansa, ja kahvin paahtaminen siirtyy sataman yritysalueelle vuoden 2009 aikana.

Pauligin mukaan kokonaisinvestoinnin arvo on lähes 120 miljoonaa euroa, josta koneiden ja laitteiden osuus on runsas puolet. Paahtimon lisäksi rakennukseen tulevat toimistotilat Gustav Paulig -, Paulig- ja Santa Maria Finland -yhtiöille.

Uusi paahtimo tuottaa vuodessa yli 40 miljoonaa kiloa kahvia, joka on tarkoitettu sekä kotimaan markkinoille että vientiin. Tuotantokapasiteettia voidaan lisätä tarvittaessa.

Paulig-konsernilla on Vuosaaressa lähes 200 työntekijää. Uuden paahtimon myötä työvoiman tarpeen arvioidaan vähenevän tuotannossa noin 15 ihmisen työpanoksen verran. Henkilöstövähennykset aiotaan hoitaa eläkkeelle siirtymisten kautta.

Paahtimo on Pauligin historian suurin investointi. Osa rakentamiskustannuksista katetaan kauppakeskus Columbuksen myynnistä saaduista rahoista.

Lisävaroja on luvassa, kun Pauligin nykyisen paahtimon toiminta lakkaa Vuosaaren metroaseman kupeessa. Helsingin kaupunki suunnittelee vapautuvalle alueelle uusia asuntoja ja mahdollisesti myös työpaikkoja.

Paulig on johtavassa asemassa Suomen kahvimarkkinoilla. Koska kahvin kulutus ei kotimaassa lisäänny, hakee yritys kasvua Baltiasta ja Venäjältä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.