Pauli Hanhiniemelle Juha Vainio -palkinto

Palkintoraati toteaa, että Hanhiniemen yli parikymmentä vuotta kestänyt lauluntekijän ura on vakiinnuttanut hänen asemansa yhtenä Suomi-rockin kulmakivistä.

Pauli Hanhiniemi on saanut tämän vuoden Juha Vainio -palkinnon. Hanhiniemi, 42, pokkasi tunnustuksen elämäntyöstään suomalaisena lauluntekijänä ja sanoittajana. Juha "Watt" Vainion nimikkorahaston palkinto on suuruudeltaan 5000 euroa.

Palkintoraati toteaa, että Hanhiniemen yli kaksikymmentä vuotta kestänyt lauluntekijän ura on vakiinnuttanut hänen asemansa yhtenä Suomi-rockin kulmakivistä. Hän on oman tiensä kulkija ja suomalaisen laululyriikan uudistaja, joka ammentaa perinteestä esikuvia kumartelematta.

Hanhiniemi on rock-lyyrikkona arkirealisti ja naturalisti. Hän ei häpeä alavutelaisia juuriaan; miehellä on kanttia olla kirkonkylästä kotoisin, eikä hänen härmä-rockinsa sorru urbaanikliseisiin.

Hanhiniemen tuotannosta erottuvat omiksi kokonaisuuksikseen Kolmas Nainen -yhtyeen albumit ja Pauli Hanhiniemen Perunateatteri -yhtyeen albumit. Tämän lisäksi Yö-yhtyeen levyillä on ilmestynyt yli viisikymmentä hänen lauluaan tai laulutekstiään.

Hanhiniemen tekstejä ovat levyttäneet myös muiden muassa Popeda, Topi Sorsakoski ja Anna Eriksson.

Juha Vainio -palkinnon ovat saaneet aiemmin esimerkiksi Juice Leskinen, Hector, Vexi Salmi, Martti Syrjä ja GöstaSundqvist.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat