Paula Siimeksen kassi:

- tuoretta tonnikalaa- munakoiso- omenoita- punaherukoita- latva-artisokka

Markus Maulavirran ja Paula Siimeksen menu:

Paahdettu tonnikalafile

murskattua mustapippuria jauhettua paprikaa hiven currya

Sekoita mausteet, ja pyöritä tonnikalapihvit mausteissa. Paahda kuivalla pannulla, välillä käännellen noin 1 min.

Tiristetyt munakoisot -lisäke

puolikas munakoiso

Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja keitä viipaleita öljyssä 1 min. Valuta hetki liinan päällä ja nosta tarjolle paahdetun tonnikalan kera.

Tonnikalapihvejä, latva-artisokka ja munakoiso-omenapyrettä

2 tonnikalapihviä 1 latva-artisokan pohja puolikas munakoiso 2 kpl omenia suolaa kuminaa pippuria

Halkaistu munakoiso paahdetaan kuumassa uunissa, noin 15 min. Omenat keitetään ja soseutetaan tehosekoittimella. Lisätään paahdettu munakoiso josta on poistettu kuoret. Maustetaan suolalla ja ripauksella pippuria. Latva-artisokan pohja keitetään kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Mausta tonnikalapihvit kuminan siemenillä, ja paista pihvit molemmin puolin noin 40 sek. Mausta suolalla. Keitetty artisokka täytetään omena-munakoiso pyreellä ja tarjoillaan pihvien kera.

Keitettyjä omenia ja punaherukkakastiketta

2-3 kotimaista omenaa valkoviiniä fariinisokeria vaniljatanko punaherukoita sokeria

Keitä kuorittuja omenalohkoja fariinisokerilla ja vaniljatangolla maustetussa viinissä n. 5 min. Keitä punaherukat sokerin kanssa pehmeiksi ja tarjoa omenoiden kera.

Lue myös:

    Uusimmat