Mainos

Paula Koivuniemi: Tärkeintä on rohkeus ja uskaltaminen

Legendaarinen Paula Koivuniemi vieraili Arvon nainen-haastattelusarjassa ja kertoi juuri palanneensa lomareissulta lempikaupungistaan New Yorkista. Ihan täysin lomailua ei matka ollut, sillä matkassa oli kuvausryhmä, joka tekee Paulan arjesta dokumenttia TV2:lle. Kuvaukset ovat jatkuneet keväästä ja päättyivät äskettäin.

– Tietävätkö ihmiset loppupeleissä minkälainen ihminen olen? Mun ulkoinen olemus on ainakin aikaisemmin ollut jotenkin pelottava, Paula pohtii.

Hän uskoo, että dokumentin myötä ihmisille paljastuu esiintyvän artistin takaa se todellinen herkkä ja pehmeä Paula.

Paula kaipaa kunnon irtiottoja arjesta. Yleensä ne tapahtuvat matkojen muodossa ja todennäköisesti matkakohde on juuri New York.

Hän kertookin viettävänsä mielellään kaksi kuukautta vuodesta ulkomailla, koska matkat antavat energiaa kansan viihdyttämiseen. Energian lisäksi Paula imee matkoiltaan myös vaikutteita muiden naisartistien keikoilta ja nappaa ideoita omiin esityksiinsä. Matkoilla myös asustevarastot saavat täydennystä, ja kenkiä ja koruja tarttuu usein mukaan.

– Jotta pääsen täysin irti työkuvioista, on pakko lähteä reissuun. Ulkomailla mä saan kävellä ihan omissa ajatuksissani ja tavata mun ystäviä. Siellä mun ei tarvitse olla Paula Koivuniemi, hän miettii.

Paula kuitenkin kertoo suomalaisten olevan julkisuuden suhteen lempeitä: kun hän on liikkeellä, ihmiset lähestyvät ainoastaan positiivisten kommenttien ja kehujen kanssa.

"Ajattelin vielä tekovaiheessa, että tätä ei osta kukaan"

Paulalta on ilmestynyt levy Rakkaudesta, joka sisältää kotimaisia rockballadeja. Paula epäröi aluksi ideaa tehdä albumillista rockballadeja. Tuottaja Mika Toivasen vakuuttelujen jälkeen Paula kuitenkin uskaltautui projektiin, eikä ole katunut.

– Ajattelin vielä tekovaiheessa, että tätä ei osta kukaan. Harvoin kuuntelen omia levyjäni heti, yleensä menee puoli vuotta ennen kuin pystyn uusia levyjäni kuuntelemaan. Mutta tämän levyn kuuntelin heti sohvalla istuen enkä voinut lakata ihmettelemästä ja ihailemasta kuinka hienoja sanoituksia nykyrockkappaleissa on, hän iloitsee.

Valmistautuminen illan keikkaan vie Paulalta koko päivän: se vaikuttaa kaikkeen Paulan tekemiseen, aina syömisestä ja juomisesta liikunnan harrastamiseen.

– Varaan aikaa sitten myös kunnolla valmistautumiseen sinne alkuillalle, että saan rauhassa keskittyä tulevaan koitokseen. Selvitän aina tarkasti minkä ikäistä yleisöä keikalla tulee olemaan ja minkä luonteinen tilaisuus on kyseessä.. Se on hyvin tarkkaa puuhaa, Paula kertoo.

Esikuvana oleminen häkellyttää

Paula kertoo kuinka viisikymmentä vuotta täytettyään monet alkoivat kysellä miten hän on säilynyt niin hehkeänä.

– Ehkä se näkyy musta, että mä elän hirveän rehellisesti ja teen just niin kuin musta hyvältä tuntuu. Mua ei enää voi pistää mihinkään muottiin, vaan mä teen asiat just niin kuin mä haluan. Mä olen jo iso tyttö ja hyvin sinut itseni kanssa. Jos olen jonkunlainen esikuva tämän ikäisille naisille, niin mä olen tosi iloinen siitä. Tärkeintä on rohkeus ja uskaltaminen, hän opastaa.

Paulalla on ihailijoina runsaasti myös nuoria miehiä. Paula kertoo olevansa siitä valtavan häkeltynyt, mutta tietysti ottaa sen kohteliaisuutena.

– Loppupeleissä mua alkaa sitten vaan ujostuttaa, naureskelee Paula.

Ammatillisia unelmia ja haaveita Paula Koivuniemellä riittää.

– Mua on taas pyydetty jazzkuvioihin. Jazzmusiikki kiinnostaa kovin, mutta en osaa sitä ollenkaan. Haluaisin myös tehdä joululevyn, sillä minusta on tullut nyt myöhemmällä iällä tullut jouluihminen, Paula kertoo.

Paulaa on koskiskeltu myös teatterilavoille.

– Saatan jonain päivänä irrotella jopa teatterin estradilla, Paula suunnittelee.

MTV/Helmi

Kuvat: Lehtikuva, MTV

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.