Paula Koivuniemi avautuu yksinäisyydestä

Laulaja Paula Koivuniemi on huomannut suositun artistin elämän huonot puolet.

Laulaja Paula Koivuniemi on kiertänyt Suomen konserttilavoja jo lähes viidenkymmenen vuoden ajan. Vuosien aikana Koivuniemi on oppinut, ettei suositun artistin elämä ole pelkkää ruusuilla tanssimista.

– Tämä työ ei ole pelkkää glamouria. Tässä tulee mukana raaka työ, yksinäisyys ja omien ajatusten kanssa oleminen. Tämä on raskasta työtä, jossa vahvimmat selviävät, Koivuniemi kertoo Plan-konsertin lehdistötilaisuudessa.

Koivuniemen mukaan elämä tien päällä voi käydä ajoittain raskaaksi.

– Etenkin urani alkuaikoina ajoin yksin keikkapaikoille. Se oli yksinäistä. Siihen päälle hotellihuoneet ja ikävä läheisiä kohtaan. Jos jotain pitäisi tästä työstä poistaa, niin se olisi nimenomaan yksinäisyys.

Pitkän uran luonut Koivuniemi muistaa pelänneensä useasti työnsä loppumista. Edelleenkin ennen konsertin alkua laulaja pohtii, tuleeko kukaan katsomaan konserttia.

– Festivaaleilla sanon aina yhtyeelleni, ettei kukaan tule kuitenkaan. Ei sitä ole koskaan niin vahvoilla, mutta se on myös hyvä asia. Festivaaleilla soittaa kaikkia isoja rockitähtiä ja minä olen iskelmälaulaja. En voi olla silloin varma, kun olen vierailla vesillä.

Suosio on vaatinut veronsa Koivuniemen yksityiselämässä. Matkan varrelle on mahtunut eroja ja etääntyneitä ystävyyssuhteita.

– Kyllä siinä ihmissuhteet ja koko perhe kärsivät. Tämä ammatti on oman itsensä ympärillä olemista. Kaikki läheiset ovat kuitenkin selvinneet hengissä tästä kaikesta. Menestyksen tultua siihen lähtee täysillä mukaan, koska se on asia, josta on aina haaveillut. Siinä vaiheessa ei enää halunnut jäädä siitä pois.

Nyt Koivuniemi ajattelee itseään ja läheisiään kiertueita suunnitellessaan. Enää laulaja ei suostu liian myöhäisiin esiintymisiin.

– Minulla ei ole enää ravintolakeikkoja, joissa esiintymisajat ovat puolenyön jälkeen. En suostu enää sellaiseen. Minulla on nykyään keikkoja, joissa esiintymisajat ovat aikaisemmin.

Paula Koivuniemi esiintyy Plan-ilta lapselle -konsertissa. Konsertti nähdään tänään suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla klo 20.05.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat