Mainos

Paula Jonesin syytteet Clintonia vastaan hylätty

Yhdysvaltain liittovaltion tuomari on hylännyt Paula Jonesin presidentti Bill Clintonia vastaan esittämät syytteet seksuaalisesta ahdistelusta. Liittovaltion tuomari Susan Webber Wright päätti asiasta sen jälkeen kun presidentti Clintonin asianajajat olivat vaatineet jutun hylkäämistä.

Tuomari katsoi ettei jutussa ollut ainesta oikeussalikäsittelyyn. Clintonin asianajajat olivat niinikään vaatineet kanteen hylkäämistä todisteiden puutteessa.

Presidentti Clintonin edustaja, Valkoisen talon lehdistösihteeri Mike McCurry kertoo presidentin olevan mielissään päätöksestä ja sanoo päätöksen puhuvan puolestaan. Clinton on parhaillaan virallisella vierailulla Senegalissa.

Paula Jones syyttää presidentti Bill Clintonia seksuaalisesta ahdistelusta Arkansasissa vuonna 91. Jones aikoo valittaa päätöksestä.

Valitus tulossa

Paula Jones ei heti halunnut kommentoida päätöstä, mutta hänen hänen asianajajansa uskoi, että päätöksestä tullaan valittamaan. Siinä tapauksessa asia tulee korkeimman oikeuden käsittelyyn. Clintonille päätös tuli kuin taivaan lahjana.

Susan Wright on konservatiivinen tuomari, jonka valinnasta vastasivat aikanaan Clintonin poliittiset vastustajat. Mielipide-eroista huolimatta Wright tuli nyt Clintonin avuksi.

Starr ei hellitä

Uusi käänne skandaalitutkimuksissa ei kuitenkaan pysäyttäne erikoissyyttäjä Kenneth Starria, joka Paula Jonesin tapauksen tutkimusten edetessä nosti esiin useita muitakin amerikkalaisnaisia, joilla oli syytöksiä Clintonia vastaan.

Starr vakuuttikin, että hän jatkaa selvityksiä entisen Valkoisen talon työntekijän Monica Lewinskyn yhteyksistä presidenttiin. Starr haluaa ennen muuta selvittää, onko Clinton syyllistynyt väärän valan antamiseen tai siihen yllyttämiseen asian tutkimusten yhteydessä.
(MTV3-Reuters-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.