Mainos

Paul McCartney aloitti Euroopan-kiertueensa

Paul McCartney vakuuttaa, ettei hän yritä viedä kunniaa entiseltä Beatles-kollegaltaan John Lennonilta. McCartneyta on viime aikoina kritisoitu siitä, että hänen uudella live-levyllään vanhojen Beatles-hittien tekijöiksi on nimetty "McCartney-Lennon", toisin kuin kaikilla Beatlesin levyillä, joissa kappaleitten tekijät on mainittu järjestyksessä "Lennon-McCartney".

McCartney kuitenkin ilmoittaa, että hänen tarkoituksensa on vain "antaa ihmisten tietää, että laulut, joita laulan tänä päivänä, ovat omiani." -En tee mitään väärää. Meidän välillämme oli sopimus, että jo koskaan tahtoisimme, voisimme vaihtaa Lennon ja McCartney -jutun, 60-vuotias McCartney sanoi brittiläiselle Daily Mirror -lehdelle.

John Lennon kuoli 23 vuotta sitten murhaajan luodista, mutta McCartney vakuuttaa, että jos Beatle-toveri eläisi, tämä ymmärtäisi täysin entisen bändikaverinsa päätöksen. -Pääasia on se, että minä tiedän mitä kirjoitin, ja niin tiesi Johnkin, McCartney sanoi. Hän kielsi jyrkästi eräiden Beatles-fanien väitteet, että hän tahraisi Lennonin muiston. -Tästä on tullut sellainen kuva, että minä yritän tanssia Johnin haudalla. Se on sääli, koska olen hänen suurin faninsa. Olen se kaveri, joka tunsi hänet parhaiten. Minusta on inhottavaa, jos ihmiset ajattelevat, että minä yritän vähätellä häntä.

Yoko Ono närkästyksissään

McCartneyn konserttiohjelmistoon kuuluu 22 Beatlesin kappaletta, esimerkiksi All My Loving, Can't Buy Me Love ja She's Leaving Home. Kaikki nämä kappaeleet nauhoitettiin viime vuoden lopulla julkaistulle live-levylle. Albumi aiheutti nimikiistan, jossa kovimmilla panoksilla on ampunut Lennonin leski Yoko Ono. Onon on kerrottu harkitsevan oikeustoimia McCartneyta vastaan, sillä Onon mielestä tämän tapa merkitä kappaleitten tekijät rikkoo 40 vuotta sitten tehtyä sopimusta. Onon tiedottajan mukaan McCartney oli jo pitkään pyydellyt, että saisi vaihtaa nimien järjestyksen, mutta Ono oli torjunut pyynnöt ilmoittaen, että "sopimus on sopimus".

McCartney on puolestaan jo vuosia valittanut julkisuudessa, että Lennonilla ei ole mitään tekemistä esimerkiksi Yesterday-hitin kanssa. -Minä vain pyysin, että edes kerran 30 vuodessa minun nimeni voitaisi vaihtaa paikkaa, hän sanoi. McCartney aloitti Euroopan-kiertueensa Britanniasta lauantaina. Hän esiintyy loppuunmyydyille katsomoille 16 maassa. Kiertuekaupunkeihin kuuluvat muun muassa Kööpenhamina, Tukholma, Wien ja Antwerpen. McCartneyn viimevuotinen Yhdysvaltain-kiertue keräsi 70 miljoonaa dollaria (euroa) ja rikkoi myyntiennätykset 21 kaupungissa. Tällä hetkellä Sir Paul onkin maailman parhaiten tienaava julkkis.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.