Paukkupakkasia tällä viikolla - miltä näyttää joulun sää?

Pakkanen kiristyy tällä viikolla koko maassa. Kovimpia pakkaslukemia odotellaan keskiviikosta alkaen maan itäosiin, missä voi öisin ja aamuisin olla jopa -30 astetta. Tämän hetken ennusteen mukaan kireät pakkaset hellittävät jouluksi.

Sää on kirkastumassa viikon aikana, kun korkeapaine voimistuu Suomen itäpuolella. Länsi- ja Pohjois-Suomessa tulee vielä tänään lunta.

– Tiistaina lunta sataa enää lännessä, maan itäosassa on jo pääosin aurinkoista, sanoo MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Idän ja pohjoisen selkeillä alueilla pakkasta voi olla jo huomenna aamulla 20 astetta. Viikon kuluessa sää kirkastuu ja kylmenee yleisesti.

Kovimpia pakkasia ennustetaan Pohjois-Karjalaan, Savoon ja Kainuuseen. Näillä alueilla voi aamuisin olla paikoin -30 astetta.

– Muualla maassa lämpötilat ovat pääosin -10…-20 asteessa, -25 astettakin on mahdollinen. Lämpötilat riippuvat pilvisyydestä. Mitä pitempään on selkeää, sitä kylmemmäksi sää ehtii muuttua, sanoo Miina Manninen.

Tämän hetken ennusteen mukaan paukkupakkaset jatkuvat viikonloppuun asti, jolloin säätyyppi muuttuu. Sää lauhtuu näillä näkymin pohjoisesta alkaen. Ensi viikon alussa lännestä virtaa koko maahan lauhempaa ilmaa ja luvassa on taas lunta.

– Nyt näyttää siltä, että joulun aikana pakkaslukemat ovat koko maassa -5…-15 asteen haarukassa. Lumisadealueita on todennäköisesti taas liikkeellä. Ne tulevat kulkemaan Suomen yli lännestä itään, ennustaa Miina Manninen.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät muun muassa sadetutka, paikkakuntakohtaiset ennusteet, tiesää sekä kelikamerat. Sivustolla on myös muun maailman säätietoja.

Katso tämän viikon ja joulun ennuste:

Lue myös:

    Uusimmat