Mainos

Paukkupakkaset lisäsivät tulipaloja

Kipakat pakkaset lisäävät tulipalojen määrää. Useinmiten paloja syttyy lisälämmittimistä, jotka laitetaan liian lähelle palvaa materiaalia, esimerkiksi verhoja.

Lauantain vastaisen yön ja päivän aikana sattui useita asuntopaloja ympäri Suomen.

Ennen puoltayötä mies kuoli vanhan puurakenteisen koulun palossa Parikkalassa Etelä-Karjalassa. Poliisin mukaan tulipalo syttyi makuuhuoneen lämmitysuunista lattialle tippuneesta kipinästä. Puurakenteisen talon sammutustöitä vaikeutti kireä noin -25 asteen pakkanen.

Myöhään perjantai-iltana myös Toijalassa Pirkanmaalla kuoli mies omakotitalon palossa. Palokunnan alustavien tietojen mukaan tuli lähti leviämään keittiöstä, missä sähköliesi oli päällä.

Tulipaloja roihusi myös Alavudella, Lappeenrannassa, Rovaniemellä ja Joensuussa. Näissä tulipaloissa vältyttiin kuolonuhreilta.

Pakkasten kiristyessä tulipalot lisääntyvät

Palomestari Hannu Ennevaara Helsingin pelastuslaitokselta on huomannut, että pakkasen kiristyminen lisää tulipalojen määrää.

- Ihmiset käyttävät ilmojen kylmetessä lisälämmittimiä ja kynttilöitä enemmän, hän toteaa. Paloriski syntyy, kun lämmittimet laitetaan liian lähelle palavaa materiaalia, esimerkiksi verhoja.

Myös niin sanotut kaasusäteilijät, joita esimerkiksi torimyyjät käyttävät ulkona, ovat erittäin palovaarallisia. Väärässä paikassa väärin käytettynä ne aiheuttavat Ennevaaran mukaan paloriskin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.