Mainos

Paukkupakkanen jatkuu pitkälle ensi viikkoon

Koko Suomi saa nauttia kahdenkymmenen asteen pakkasista ainakin viikon ajan, sanoo MTV3:n ja Forecan meteorologi Liisa Rintaniemi.

- Viikonloppu ja ensi viikon alku mennään tukevissa pakkaslukemissa. Maan eteläosassa on 15 - 20 astetta, itärajalla ja pohjoisessa jopa 30 astetta, sanoo Rintaniemi.

Meteorologit tekevät ennusteen kymmenen päivän päähän, eikä pakkanen näytä helpottavan vielä ensi viikonkaan lopulla.

- Selkeää ja pakkasta näyttäisi olevan tulossa seuraavat kymmenen päivää. Lumipyry lauhduttaisi tämän ilman, mutta sellaista ei ole tulossa.

Tänään Suomi näyttää kääntyneen päälaelleen kelien suhteen: etelässä on kylmää ja pohjoisessa "lämmintä".

- Lauhkeinta on Kilpisjärvellä - siellä on vain muutama aste pakkasta ja etelässä on kireä pakkanen.

Itärajan tuntumassa paukkuu kaikkein kirein pakkanen, Joutsenossa oli aamulla 33 astetta pakkasta. Pohjoisessakin alkaa sää kylmetä ensi yöstä alkaen.

- Korostan, että paukkupakkasjakso ei ole mitenkään erikoinen tähän aikaan vuodesta edes ilmastonmuutoksen aikoina. Tämä kuuluu Suomen normaaliin säävaihteluun.

Meteorologin mukaan kunnon talvisäät käyvät kuitenkin Suomessa yhä harvinaisemmiksi. Silti kaikki eivät käsiään taputa, vaikka nyt koko Suomessa pääsee hiihtämään ja pulkkamäkeen.

- Ihmiset eivät ole kyllä tulleet erikseen kiittelemään, vaikka olen ennustanut kunnon talvea. On muutama jopa valitellut näistä pakkassäistä, nauraa meteorologi Liisa Rintaniemi.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.