Mainos

Patriot-ohjukset saivat kauttakuljetusluvan

Kotkassa taannoin takavarikoidut Patriot-ohjukset voidaan viedä eteenpäin Suomesta, kun tapaukseen liittyvä rikosprosessi on saatettu päätökseen.

Valtioneuvosto myönsi tänään ohjusten kauttakuljetusluvan Etelä-Korean viranomaisille. Kauttakululle ei ollut päätöksen mukaan ulko- ja turvallisuuspoliittista estettä.

Ohjusten viemisen aikataulusta tosin ei ole vielä tarkkaa tietoa, sillä rikostutkinta on kesken. Ohjusten takavarikointiakaan ei ole vielä purettu. Kauttakulkulupa on voimassa elokuun loppuun.

Kauttakulkuluvan myöntäminen ei sinänsä vaikuta asian viranomaistutkintaan. Rikostutkintaa hoitavat yhteistyössä tulli ja poliisi. Puolustusvoimat on antanut virka-apua.

Mansaarten lipun alla kulkeva Thor Liberty pysäytettiin joulun alla Kotkan Mussalon satamassa. Satamassa huomattiin, että aluksessa olleet räjähteet oli lastattu väärin. Samassa yhteydessä havaittiin, että lastitiloissa oli 69 Patriot-ohjusta. Niille ei ollut kauttakulkulupaa, joten ne siirrettiin aluksesta pois ja takavarikoitiin.

Kyse on Saksan Etelä-Korealle myymistä ohjuksista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.