Mainos

Patrian vaunukaupat Sloveniaan poikivat kovia syytteitä kuudelle

Kuusi henkilöä saa syytteitä Patrian panssariajoneuvokaupoista Slovenian kanssa.

Syyttäjät ovat nostaneet syytteet törkeästä lahjusten antamisesta viidelle henkilölle, jotka työskentelivät tuolloin Patrialla. Syytettyjen joukossa ovat silloiset Patria Oyj:n toimitusjohtaja, Patria Vehicles Oy:n toimitusjohtaja sekä vuonna 2006 Slovenian kanssa tehdystä kaupasta vastannut myyntipäällikkö.

Yritysvakoilusta syytteen sai neljä henkilöä, joiden joukossa ovat Patria Vehicles Oy:n toimitusjohtaja sekä Slovenian-kaupasta vastannut myyntipäällikkö.

Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Patria myi vuonna 2006 ajoneuvoja Sloveniaan. Syyttäjä epäilee, että huomattava osa ainakin 16 miljoonan euron konsulttipalkkioista oli tarkoitettu lahjuksiksi.

Syytteitä kolmessa maassa

Suomen lisäksi syytteitä on nostettu myös Itävallassa ja Sloveniassa. Valtakunnansyyttäjäviraston mukaan esitutkinta on tehty Suomen, Itävallan ja Slovenian yhteisessä esitutkintaryhmässä.

Patria Vehicles Oy:lla oli Itävallassa konsultti, jonka tehtävä oli siirtää palkkioita edelleen. Konsultin siirtoyrityksen paljastuivat valtakunnansyyttäjäviraston mukaan rahanpesun valvonnassa, minkä seurauksena tapauksesta aloitettiin esitutkinta. Palkkioita ehdittiinkin maksaa vain osa.

Itävaltalaista konsulttia syytetään lahjusrikoksesta Itävallassa.

Yritysvakoilua Itävallassa

Syyttäjät epäilevät, että Patria hankki oikeudettomasti tietoja sen itävaltalaisen kilpailijan liikesalaisuuksista. Tästä syystä syyttäjät nostivat syytteen yritysvakoilusta.

Törkeän lahjuksen antamisen ja yritysvakoilun lisäksi syyttäjät vaativat yhteisösakkoa Patria Land Service -yhtiölle, joka panssariajoneuvokauppojen aikaan oli Patria Vehicles.

(MTV3 - STT)

Katso Pauli Poutasen juttu (Seitsemän uutiset 18.12.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.