Mainos

Patrian suurkauppa vaakalaudalla

Ruotsin valtio on rikkonut lakia julkisista hankinnoista tilatessaan miehistönkuljetusautoja Patrialta. Hankinta pitää nyt kilpailuttaa uusiksi, toteaa Tukholman lääninoikeus.

Oikeus selvitti Ruotsin puolustusvoimien päätöstä tilata 240 miljoonan euron arvosta ajoneuvoja. Hankinnasta oli valittanut Patrian ruotsalainen kilpailija, BAE Systems Hägglunds.

Patrian toimitusjohtaja Heikki Allonen sanoo odottavansa nyt tietoa, aikooko materiaalilaitos valittaa tuomiosta. Patria aikoo joka tapauksessa edelleen olla mukana tarjouskilpailussa.

- Patria ei ole ollut osapuoli koko oikeusjutussa, joten nyt joudumme katsomaan, meneekö asia valituskierrokselle vai pannaanko kilpailu uusiksi, Allonen toteaa.

Kuljetusajoneuvot, joita Ruotsin puolustusvoimat tilasi 113 kappaletta, on tarkoitettu vuonna 2014 toimintansa aloittavalle joukkoyksikölle. Kaupoista syntyi Ruotsissa poliittista kiistaa, kun Hägglunds ilmoitti kilpailun hävittyään joutuvansa vähentämään henkilöstöään 320:lla.

Patria on kansainvälisesti toimiva puolustus- ja ilmailuteollisuuskonserni, josta suurimman osan omistaa Suomen valtio (73 prosenttia). Loput omistaa European Aeronautic Defence and Space Company EADS N.V. (26,8%).

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.