Mainos

Patrian alkuvuosi pysyi nollilla

Sotilastarvikkeita, ajoneuvoja ja mm. lentokoneiden osia valmistava Patria Industries puristi tammi-huhtikuun tuloksensa rahoituserien jälkeen niukasti plussalle, mutta liiketulos pysyi tappiolla viime vuoden alun tavoin.

Koko vuodelta odotetaan voittoa, mutta sen ei uskota ylittävän viime vuoden tasoa. Alkuvuoden tulosta rasitti erityisesti lentokoneiden ja helikoptereiden kokoamiseen ja huoltoon erikoistunut Finavitec. Liiketoimintaryhmän musta lammas oli Rakenteet, joka tekee lentokoneiden ja avaruusalusten rakenteita.

Finavitec-liiketoimintaryhmän liiketappio nelinkertaistui edellisvuodesta 2,8 miljoonaan euroon eli noin 16,7 miljoonaan markkaan. Uusia tilauksia saatiin kuinkin viimevuotista hieman enemmän. Patria Engineering tuplasi liikevoittonsa 4,2 miljoonaan euroon eli 25 miljoonaan markkaan. Tämä ryhmä sai uusia tilauksia viimevuotista vähemmän. Koko Patrian liiketulosta heikensivät myös ampumatarvikkeita valmistavista osakkuusyhtiöistä Nammosta ja Nexplosta tulleet tappiot. Yhtiöissä on meneillään yt-neuvottelut, jotka koskevat noin 400:aa ihmistä.

Koko Patrian voitto rahoituserien jälkeen oli 0,2 miljoonaa euroa eli 1,2 miljoonaa markkaa. Mukana on hieman myyntivoittoja. Vuotta aiemmin vastaava tulos oli 1,5 miljoonaa euroa tappiolla. Patrian alkuvuoden iikevaihto oli 66,3 miljoonaa euroa. Patria on vielä täysin valtion omistuksessa, mutta tammikuussa päästiin sopimuksen 28 prosentin myynnistä uudelle eurooppalaiselle ilmailu- ja puolustusvälineryhmittymälle EADS:lle. Kauppa odottaa lopullisia päätöksiä, mutta valmistelutöitä on tehty suunnitelmien mukaisesti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.