Mainos

Patrialta suurtoimitus Airbusille

Puolustustarvikekonserni Patria on vahvistanut toimittavansa sotilaskuljetuskoneen osia eurooppalaiselle lentoyhtiölle Airbusille. Sopimuksen arvo on noin 60 miljoonaa euroa. Toimitus tuo suunnittelutöitä Suomeen jo ensi vuonna.

Puolustustarvikekonserni Patria on vahvistanut tekevänsä sotilaskuljetuskoneen osia eurooppalaiselle lentoyhtiölle Airbusille. Patria suunnittelee ja toimittaa sivuvakaajan kärjen muotosuojia Airbus A400M -sotilaskuljetuskoneeseen. Sopimuksen arvo on noin 60 miljoonaa euroa.

Koneen tuotanto alkaa vuonna 2012, mutta kone tuo suunnittelutöitä Suomeen jo ensi vuonna. Patrian arvion mukaan suunnittelijoiden määrä lienee runsaat 30. Airbus A400M on ensimmäinen eurooppalainen sotilaskuljetuskone, joka rakennetaan monikansallisena hankkeena.

Hankkeessa mukana olevat ovat tilanneet Airbusilta jo 180 konetta. Muihin maihin Airbus odottaa saavansa ainakin 200 tilausta muista maista.

Patrialla sai ensimmäiset toimitukset Airbusilta vuonna 2001. Sen arvo oli 425 miljoonaa euroa. Airbus kuuluu yhteiseurooppalaiseen puolustusjätti EADSiin, joka on myös Patrian vähemmistöomistaja.

Patrian toimitusjohtaja Jorma Wiitakorpi katsoo nyt saadun tilauksen tukevan yhtiön pyrkimyksiä tuottaa kansainvälisesti kilpailukykyisiä ratkaisuja maailman markkinoille. Niitä haetaan myös erilaisten kumppanuuksien avulla.

Uuden koneen tuotanto on huipussaan noin 30 konetta vuodessa. Patrian saamat toimitukset ajoittuvat vuosille 2006-2012. Tuotantoon tulee aikanaan vajaat 20 työpaikkaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.