Mainos

Patria Hägglunds vie kranaatinheitintekniikkaa Yhdysvaltoihin

Puolustarvikevalmistajien Patrian ja ruotsalaisen Alvis Hägglunds AB:n puoliksi omistama Patria Hägglunds Oy on saanut merkittävän kaupallisen avauksen Yhdysvalloista. Yhtiö toimittaa kehittämänsä AMOS-kranaatinheittimen valmistus- ja myyntilisenssin amerikkalaiselle asiakkaalle.

Ostaja AAI Corporation pyrkii myymään tuotetta ensisijaisesti Yhdysvaltojen markkinoille. Sitä tarjotaan mahdollisesti myös Kanadalle. AAI edustaa AMOS (Advanced Mortar System) -järjestelmää tarjouskilpailussa, jossa etsitään Yhdysvaltojen asevoimille tulevaisuuden kranaatinheitinjärjestelmää. Jo lokakuussa tuli tietoon, että Patria Hägglunds on päässyt tarjouskilpailussa loppusuoralle. '

AMOS edustaa kranaatinheitintekniikassa uusinta tekniikkaa. Se pystyy toimimaan itsenäisesti suurella tulivoimalla; se ampuu samanaikaisesti useita kranaatteja samaan kohteeseen ns. ryöppyammuntana.

AMOS-torni sisältää kaksiputkisen 120 millin kraantinheittimen, automaattisen latausjärjestelmän ja täysin digitaalisen ammunnanhallintajärjestelmän. AMOS-järjestelmässä voidaan käyttää kaikkia nykyaikaisia rihlaamattomalle putkelle tarkoitettuja ammuksia. Järjestelmä voidaan yhdistää myös useisiin tela- ja pyöräajoneuvoihin.

Patria Hägglundsin toimipiste sijaitsee Tampereella. Patria on kansainvälisesti toimiva suomalainen ilmailu- ja puolustusteollisuuskonserni. Alvis Hägglunds on johtava eurooppalainen puolustustarvikkeiden toimittaja. Valtioneuvosto myönsi tänään Patria Hägglundsille luvan AMOS-järjestelmän valmistus- ja myyntilisenssin vientiin. Lupa on voimassa vuoden 2008 loppuun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.