Mainos

Patria Finavitecille helikopteriyhtiö Ruotsista

Patria-konserniin kuuluva Patria Finavitec ostaa ruotsalaisen HSL Nash Svenska -yhtiön osakkeet, kertoo Patria Industries tiedotteessaan. HSL Nash Svenska omistaa Ostermans Aeron, joka on ruotsin johtava helikopterien huoltoyhtiö.

Sopimus on vielä ehdollinen, mutta sen ehtojen arvioidaan täyttyvän helmikuun aikana, Patria ilmoitti. Kauppahintaa ei julkistettu. Ostermans Aeron liikevaihto oli viime vuonna 141 miljoonaa kruunua eli vajaat 90 miljoonaa markkaa. Yhtiö on erikoistunut Bell-helikoptereihin ja toimii Bell Textronin edustajana Ruotsissa, Suomessa ja Baltiassa. Pääasiakkaita ovat Ruotsin puolustusvoimat ja Ruotsin poliisi.

Patria Finavitecin toimitusjohtajan Veijo Vartiaisen mukaan helikoptereiden huolto on jatkossa Patria Finavitecille strategisesti tärkeä liiketoiminta-alue, ja Ostermans Aeron ostolla vahvistetaan alan osaamista. Patria Finavitec eli entinen Valmet Lentokoneteollisuus on erikoistunut sotilaslentokoneiden huoltoon, elektroniikkajärjestelmien suunnitteluun ja kehittämiseen, valvonta- ja avaruuslaitteisiin sekä tietoliikenteeseen. Sen tytäryhtiö Patria Finavicomp suunnittelee ja valmistaa lentokoneiden ja avaruusalusten rakenteista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.