Mainos

Pätkätyöt lisääntyvät

Tutkimuksen mukaan valtio ja kunnat luovat entistä enemmän pätkätyöllisyyttä. Asiantuntijat arvioivat, ettei edes työvoimapula vähennä palvelualojen määräaikaisia työsuhteita.

Määräaikaiset työsuhteet näyttävät yleistyvän edelleen. Väestöliiton tutkimus ennustaa, että työurat koostuvat entistä useammin pienistä palasista. Etenkin valtio ja kunnat haluavat vähentää vakituista henkilöstöä, jotta kustannukset alenisivat.

Laman jälkeen pätkätöiden määrä on yhä lisääntynyt, vaikka niitä on yritetty vähentää. Etenkin valtio ja kunnat haluavat vähentää vakituista henkilöstöä, jotta kustannukset alenisivat. Pätkätöitä synnyttää kunnissa sijaisten tarve.

Yksityisellä sektorilla lisääntyy vuokratyö. Tutkimukseen haastatellut noin 30 asiantuntijaa arvioivat, että edes työvoimapula ei vähennä merkittävästi palvelualla vallitsevaa pätkätyötä.

Määräaikaisiin työsuhteisiin liittyy asiantuntijoiden mielestä myös myönteisiä piirteitä, koska ne voivat helpottaa sopivan työpaikan löytymistä. Toisaalta työnantajille vaihtuvuudesta aiheutuu kustannuksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.