Mainos

Passi hukassa rajalla: "Ei se mitään, minulla on iPad"

Kanadalainen mies kertoo ylittäneensä Yhdysvaltain ja Kanadan välisen rajan iPadinsa avulla. Martin Reisch kertoo uutistoimisto AP:lle unohtaneensa passinsa kotiin matkaan lähtiessään. Sen sijaan hän oli näyttänyt raja-asemalla skannattua kopiota passistaan iPadinsa näytöltä. Apuna oli myös hänen ajokorttinsa. Näin helposti hän kertoo päässeensä rajan yli Yhdysvaltain puolelle.

Reisch kertoo selittäneensä virkailijalle olevansa viemässä joululahjoja Yhdysvaltoihin. Hänen mukaansa virkailija oli vaikuttanut ärsyyntyneeltä, kun hän ojensikin passinsa sijasta iPadin.

- Ajattelin kokeilla asiaa. Virkailija otti iPadini mukanaan pieneen koppiin. Hän viipyi siellä viitisen minuuttia. Tuo aika tuntui ikuisuudelta. Kun hän tuli takaisin hän toivotti minulle hyvää joulua, kertoo Reisch uutistoimisto AP:lle.

Reisch kertoo päässeensä iPadinsa avulla myös takaisin Kanadaan myöhemmin saman päivän aikana.

Ennen vuotta 2009 kanadalaiset saivat ylittää rajan näyttämällä pelkkää ajokorttiaan. Enää se ei kuitenkaan ole mahdollista. Rajaviranomaisten ohjeissa ei mainita mitään skannattujen asiakirjojen kelpuuttamisesta. Rajaviranomaiset eivät ole kommentoineet tapausta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.