Mainos

"Paskaduuniankkuri on laskettu, ja se pitää"

Ilmailualan Unioni puolustaa Finnairin matkatavaran käsittelyyn joulukuun alussa kohdistunutta työtaisteluaan. Finnairin mukaan työtaistelu vaikeutti yli 11 000 matkustajan elämää ja jätti jälkeen yli 16 000 matkalaukkua joko Helsinkiin tai muille asemille.

Ilmailualan Unionin puheenjohtaja Juhani Haapasaari kritisoi voimakkaasti Finnairia. Hänen mukaansa Finnair katkaisi yksipuolisesti paikalliset vakautussopimusneuvottelut kun se ulkoisti matkatavaratoimintonsa ja siirsi työsopimukset henkilöstövuokrausyrityksen kylkeen perustettuun uuteen alihankintayhtiöön.

Juhani Haapasaaren mielestä toimella pyritään irti jopa paikallisen sopimisen periaatteista kilpailuttamalla yksittäinen työntekijä päivittäin puhelimella tavoitettavana työreservinä.

- Tämän vuoksi IAU on laskenut ankkurin, joka pitää. Nimitettäköön se joko juhlallisesti työurien pidentämisankkuriksi tai arkisemmin paskaduuniankkuriksi.

Työntekijät pelkäävät, että Barona alkaisi irtisanoa kokeneempaa väkeä. Unionin hallitus pitää tärkeänä vuoden irtisanomissuojaa.

Unioni peräänkuuluttaa myös avointa keskustelua työmarkkinoiden jakautumisesta ja vuokratyövoiman käytöstä.

Henkilöstönvuokrausyritys Barona hylkäsi IAU:n työehdoista antaman sovintoesityksen, ja nyt kiistaan haetan ratkaisua valtakunnansovittelijan johdolla. Määräajaksi on asetettu 22.12.2009.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.